Υλοποίηση της Ανοιχτής τάξης. Η Προσπάθεια του Δάσκαλου της Δράσης για Φως και Χρώμα στην Εκπαίδευση. Ο Δια Βίου και Ανυπέρβλητος Αγώνας του Δάσκαλου για τον Μαθητή Του...

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2008

ΤΑ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΑ ΠΙΟ ΒΡΟΜΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ


Περισσότερα βακτήρια και από το κάθισμα της τουαλέτας έχουν πολλές φορές τα πληκτρολόγια των υπολογιστών, σύμφωνα με τα αποτελέσματα βρετανικής έρευνας.

Την έρευνα πραγματοποίησε η οργάνωση καταναλωτών Which? σε διάφορους χώρους, ακόμη και στα γραφεία της στο Λονδίνο και διαπίστωσε ότι τα περισσότερα πληκτρολόγια περιέχουν μικρόβια, τα οποία προκαλούν τροφική δηλητηρίαση, και είναι πέντε φορές πιο βρόμικα από τις κοινόχρηστες τουαλέτες ενός γραφείου.


Τον περασμένο Ιανουάριο, ο μικροβιολόγος Πίτερ Ουίλσον, της συγκεκριμένης οργάνωσης, διαπίστωσε ότι στα γραφεία της στο Λονδίνο, κάποια πληκτρολόγια είχαν 150 φορές περισσότερα βακτήρια από το επιτρεπτό όριο.

Όπως δήλωσε ο ίδιος, "είναι επικίνδυνο να μοιράζεσαι το ίδιο πληκτρολόγιο με συναδέλφους σου στο γραφείο καθώς με τον τρόπο αυτό μεταδίδονται μολυσματικές νόσοι".

"Αν κάποιος συνάδελφος υποφέρει από κρυολόγημα ή γαστρεντερίτιδα, είναι πολύ πιθανό να κολλήσεις κι εσύ", πρόσθεσε ο Ουίλσον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: