Υλοποίηση της Ανοιχτής τάξης. Η Προσπάθεια του Δάσκαλου της Δράσης για Φως και Χρώμα στην Εκπαίδευση. Ο Δια Βίου και Ανυπέρβλητος Αγώνας του Δάσκαλου για τον Μαθητή Του...

Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2009

Η πορεία του Αϊ-Βασίλη στο διαδίκτυο




Η Βορειοαμερικανική Διοίκηση Αεροδιαστημικής Άμυνας (NORAD) καταγράφει στο διαδίκτυο την πορεία του Αϊ-Βασίλη, ο οποίος ξεκίνησε το παραδοσιακό του ταξίδι με το έλκηθρο για να μοιράσει τα δώρα στα παιδιά. 

Η NORAD, που επιβλέπει τον εναέριο χώρο της Βορείου Αμερικής, θέτει στη διάθεση του κοινού μία ιστοσελίδα σε επτά γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά, ιταλικά, γερμανικά, ιαπωνικά και κορεατικά), που επιτρέπει στους ενδιαφερόμενους να διαπιστώνουν πού βρίσκεται ακριβώς ο Αϊ-Βασίλης και τα ελάφια του. 

Το Google, που πρόσφατα συντάχθηκε κι εκείνο στην πρωτοβουλία αυτή, προσφέρει επίσης τη δυνατότητα στους επισκέπτες του να εντοπίσουν μέσω του Google Earth τον Άϊ-Βασίλη και προσφέρει τρισδιάστατα βίντεο με τη φιγούρα του αγαθού Αγίου να ίπταται πάνω από μεγαλουπόλεις, όπως το Παρίσι, ή το Σίδνεϋ. 



Στις 01.15, ώρα Ελλάδος, ο γεράκος με την κόκκινη στολή, που ξεκίνησε το μακρινό του ταξίδι από τον Βόρειο Πόλο, βρισκόταν ακριβώς πάνω από το Τιμπουκτού στο Μάλι, αφού είχε πετάξει πάνω από την Ισπανία και τη Γαλλία λίγα λεπτά νωρίτερα. Όπως διαπιστώνει κανείς εύκολα, παρά την ηλικία, τα κιλά του, και το πρωτόγονο μέσο του, ο Αϊ-Βασίλης μετακινείται ταχύτερα κι από ένα αεροπλάνο… 

Στον ίδιο ιστότοπο περιλαμβάνεται και μία πληθώρα από πληροφορίες σχετικά με τον Άγιο, τις οποίες συγκέντρωσαν οι ειδικοί της NORAD κατά τη διάρκεια των ετών.
Μεταξύ άλλων κανείς μπορεί να πληροφορηθεί την ηλικία του («πάνω κάτω 16 αιώνων»), ή ακόμη και τεχνικά χαρακτηριστικά για το ιπτάμενο έλκηθρό του (ανώτατη ταχύτητα «μεγαλύτερη της ταχύτητας του φωτός», ή «βάρος δώρων κατά την απογείωση: 60.000 τόννοι»).