Υλοποίηση της Ανοιχτής τάξης. Η Προσπάθεια του Δάσκαλου της Δράσης για Φως και Χρώμα στην Εκπαίδευση. Ο Δια Βίου και Ανυπέρβλητος Αγώνας του Δάσκαλου για τον Μαθητή Του...

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ




O Άγιος Βασίλης στις Φιλιππίνες με στρατιωτική στολή μοιράζει δώρα στα παιδιά.Αυτό συμβαίνει σ' ένα καταφύγιο ανάγκης λόγω της επικείμενης έκρηξης του ηφαίστειου Mayon.




Στάχτη εξακολουθεί να εκτοξεύεται από το πιο ενεργό ηφαίστειο των Φιλιππίνων, εξαιτίας του οποίου οι αρμόδιες αρχές της χώρας έχουν σημάνει συναγερμό για εκκένωση της περιοχής από τους κατοίκους εν αναμονή της επικείμενης έκρηξής του.
Το ηφαίστειο Mayon –γνωστό για το σχεδόν τέλειο σχήμα κώνου που διαθέτει– εκτοξεύει στάχτη, λάβα και πέτρες εδώ και μία εβδομάδα.
Η πρόεδρος των Φιλιππίνων, Γκλόρια Αρόγιο, μετέβη σήμερα εσπευσμένα στην επαρχία Άλμπεϊ, όπου βρίσκεται το ηφαίστειο, προκειμένου να επιθεωρήσει το σχέδιο έκτατης ανάγκης της κυβέρνησης.
«Δεν μπορούμε να προβλέψουμε τον ακριβή χρόνο που θα γίνει η μεγάλη έκρηξη, αλλά παρατηρούμε ότι η ηφαιστειακή δραστηριότητα έχει κλιμακωθεί από την Κυριακή που το επίπεδο το συναγερμού αυξήθηκε στο 4», επισημαίνει ο ηφαιστειολόγος Ρενάτο Σόλιντουμ.

Bρείτε το ηφαίστειο στο χάρτη(κλικ για μεγέθυνση)