Υλοποίηση της Ανοιχτής τάξης. Η Προσπάθεια του Δάσκαλου της Δράσης για Φως και Χρώμα στην Εκπαίδευση. Ο Δια Βίου και Ανυπέρβλητος Αγώνας του Δάσκαλου για τον Μαθητή Του...

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ (να ξεκινήσετε την ανάγνωση από το τέλος της ανάρτησης)


Αποκορύφωμα της αντίστασης ενάντια στη χούντα θεωρείται το Πολυτεχνείο.
Την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου η περιοχή γύρω από το Πολυτεχνείο αποτελεί ουσιαστικά μια ελεύθερη περιοχή, ενώ η Σύγκλητος του Πολυτεχνείου δηλώνει πως "αποκλείει επέμβασιν των αρχών". Ταυτόχρονα αναγγέλλονται και οι καταλήψεις των Πανεπιστημίων Θεσσαλονίκης και Πατρών, ενώ οι πολιτικοί κάνουν δηλώσεις υπέρ των φοιτητών.  Την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου η εξέγερση των φοιτητών τείνει να πάρει παλλαϊκό χαρακτήρα και τότε επεμβαίνουν τα τανκς, τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου 17 Νοεμβρίου. 



Η κατάληψη της Νομικής Σχολής από τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Αθηνών άρχισε την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 1973 και έληξε ύστερα από σχεδόν 35 ώρες, την επομένη το βράδυ. Επρόκειτο για μια πράξη ανοιχτής πρόκλησης προς το καθεστώς της δικτατορίας. 



Τα επόμενα χρόνια οι φυλακίσεις, τα βασανιστήρια και οι εξορίες θα γίνουν καθημερινό φαινόμενο για κάθε Έλληνα.(Απλά  ένα απλό παράπονο ή μια δυσανασχέτηση ενάντια στη χούντα  αρκούσε για  να διωχθεί κάποιος πολίτης)

Στις 21 Απριλίου του 1967 ,  η χούντα των συνταγματαρχών Παπαδόπουλου , Ιωαννίδη και Παττακού ύστερα από στρατιωτικό πραξικόπημα που έκαναν , κατέλυσαν το δημοκρατικό πολίτευμα , ανέστειλαν το Σύνταγμα , διέλυσαν τα κόμματα και τη Βουλή και εγκαθίδρυσαν ένα στυγνό φασιστικό καθεστώς.
  
ΤΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΤΟΥ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ