Υλοποίηση της Ανοιχτής τάξης. Η Προσπάθεια του Δάσκαλου της Δράσης για Φως και Χρώμα στην Εκπαίδευση. Μια Υλοποιούμενη πρόταση Χωρίς Τέλος και με Όραμα. Ο Δια Βίου και Ανυπέρβλητος Αγώνας του Δάσκαλου για το Μαθητή Του...

Παρασκευή, 6 Ιουνίου 2008

13 ΙΟΥΝΙΟΥ,ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

13 ΙΟΥΝΙΟΥ, ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ...

Το νέο ιστολόγιο θα είναι ο δροσερός και εκπαιδευτικός σύντροφος του καλοκαιριού.

Θα επιχειρήσει να δείξει ότι η ψηφιακή εκπαίδευση είναι μονόδρομος.

Απλά-γιατί η απλότητα είναι σύμμαχος της τελειότητας- το ιστολόγιο, που ουσιαστικά θα είναι μια διαδραστική πλοήγηση στο διαδίκτυο, θα βοηθήσει ολόκληρη την οικογένεια να διαπιστώσει τη μεγάλη εκπαιδευτική δύναμη του υπολογιστή και του internet.

To θεματικό περιεχόμενο στοχεύει να βάλει όλα τα μέλη της οικογένειας στο παιχνίδι.

Είναι επιθυμητή και παράλληλα όμορφη η εικόνα με τα μέλη της οικογένειας γύρω από έναν υπολογιστή,αλλά και το κάθε μέλος με τον προσωπικό του υπολογιστή.

Οι εικόνες που θα συνοδεύουν τις αναρτήσεις θα εκπέμπουν μηνύματα για την από δω και πέρα παρουσία και χρήση των τεχνολογικών μέσων στη ζωή μας.

Αλλά και το φόντο που θα αγκαλιάζει το ιστολόγιο θα είναι σημειολογικό.

Είμαστε,σίγουρα, πολύ πίσω στην ψηφιακή σύγκλιση,αλλά μπορούμε να καλύψουμε το χαμένο έδαφος.

Αξιοπιστία,μεράκι,συνέπεια,οργάνωση είναι κάποια συστατικά που-πάντα κατά τη γνώμη μου-θα βοηθήσουν να φτιαχτεί η συνταγή μιας νέας πραγματικότητας στην εκπαίδευση και στη χώρα μας.

Το θεωρώ δύσκολο,αλλά,ίσως, όχι ακατόρθωτο.

*Μέχρι τώρα έχω φτιάξει πολύ απλά και εύκολα πράγματα. Το μυστικό και αυτό που ξενίζει-με τα ελληνικά δεδομένα-είναι ότι ΥΛΟΠΟΙΩ...

*Η ζωή μας δεν είναι μόνο ο υπολογιστής,αλλά η τεχνολογία είναι μέσα στους δρόμους της...Δεν υπάρχουν σχόλια: