Υλοποίηση της Ανοιχτής τάξης. Η Προσπάθεια του Δάσκαλου της Δράσης για Φως και Χρώμα στην Εκπαίδευση. Μια Υλοποιούμενη πρόταση Χωρίς Τέλος και με Όραμα. Ο Δια Βίου και Ανυπέρβλητος Αγώνας του Δάσκαλου για το Μαθητή Του...

Πέμπτη, 22 Μαΐου 2008

Διατροφικός εφιάλτης

Τελειωμό δεν έχουν οι ποσότητες του επιμολυσμένου ηλιελαίου που έχουν πλημμυρίσει την ελληνική αγορά. Ωστόσο οι αρμόδιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί- τελωνεία, το Γενικό Χημείο του Κράτους και ο ΕΦΕΤδεν έχουν συντονιστεί για να απαντήσουν πόσοι τόνοι ύποπτου ουκρανικού ηλιελαίου έχουν εισαχθεί στην Ελλάδα από τις αρχές του χρόνου και αν είναι επιμολυσμένο.
Χθες και με σοβαρή καθυστέρηση σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων ανακοίνωσε ότι αποσύρονται από την αγορά όλα τα ηλιέλαια, ανεξαρτήτως χώρας προέλευσης και ημερομηνίας εισαγωγής στην Ελλάδα, ενώ παραδέχθηκε ότι ακόμα 1.000 τόνοι «βρώμικου» ηλιελαίου- έχει διαταχθεί η απόσυρσή του- είχαν εισαχθεί από την εταιρεία Αγροτική στις 7 Ιανουαρίου 2008.
Αποφασίζουν εμπάργκο
Πάντως, ενώ 3.299 τόνοι ύποπτου ηλιελαίου δεν έχουν εντοπιστεί από τις ελληνικές ελεγκτικές αρχές- κατά πάσα πιθανότητα έχει καταναλωθεί- η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσανατολίζεται σε επιβολή εμπάργκο για τις εισαγωγές ηλιελαίου από την Ουκρανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: