Υλοποίηση της Ανοιχτής τάξης. Η Προσπάθεια του Δάσκαλου της Δράσης για Φως και Χρώμα στην Εκπαίδευση. Ο Δια Βίου και Ανυπέρβλητος Αγώνας του Δάσκαλου για τον Μαθητή Του...

Δευτέρα 26 Μαΐου 2008

ΑΝΝΙΒΑΣ

Το έτος 218π.Χ., ένας από τους σπουδαιότερους ηγέτες όλων των εποχών επιχειρεί το αδύνατο. Ο Αννίβας σχεδιάζει να διασχίσει τις Άλπεις με στρατιώτες και ελέφαντες για να εκπληρώσει τον σκοπό μίας ολόκληρης ζωής: την εισβολή στην Ιταλία και κατάκτηση της Ρώμης. Η αρχαία πρωτεύουσα, ακόμη στη γέννησή της, θα αντιμετώπιζε τη μεγαλύτερη απειλή. Όμως η ήττα του Αννίβα θα βοηθούσε τη γέννηση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Επηρεασμένος από τη δόξα, και την αποφασιστικότητα να εκπληρώσει τον όρκο εκδίκησης που έδωσε στον πατέρα του Αμίλκα, ο Αννίβας οδηγήθηκε σε ένα επικό ταξίδι.Με το μοναδικό στρατό του, συμπεριλαμβανομένων 37 ελεφάντων, ο Αννίβας διέσχισε τις Άλπεις και σύντριψε κάθε στρατό που του έστειλε η Ρώμη, έδωσε ιστορικές μάχες με αποκορύφωμα αυτήν που έμεινε στην ιστορία ως η Μάχη των Καννών.

Ιστορικές μάχες: Κάννες

Μία από τις πιο γνωστές και μελετημένες μάχες της ιστορίας έγινε στην πεδιάδα των Καννών μεταξύ του στρατού της Ρώμης και των δυνάμεων της Καρχηδόνας που οδηγούσε ο περίφημος Αννίβας. Η τακτική ιδιοφυϊα του τελευταίου χάρισε μία συντριπτική νίκη στους Καρχηδόνιους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: