Υλοποίηση της Ανοιχτής τάξης. Η Προσπάθεια του Δάσκαλου της Δράσης για Φως και Χρώμα στην Εκπαίδευση. Μια Υλοποιούμενη πρόταση Χωρίς Τέλος και με Όραμα. Ο Δια Βίου και Ανυπέρβλητος Αγώνας του Δάσκαλου για το Μαθητή Του...

Δευτέρα, 26 Μαΐου 2008

ΑΝΝΙΒΑΣ

video

Το έτος 218π.Χ., ένας από τους σπουδαιότερους ηγέτες όλων των εποχών επιχειρεί το αδύνατο. Ο Αννίβας σχεδιάζει να διασχίσει τις Άλπεις με στρατιώτες και ελέφαντες για να εκπληρώσει τον σκοπό μίας ολόκληρης ζωής: την εισβολή στην Ιταλία και κατάκτηση της Ρώμης. Η αρχαία πρωτεύουσα, ακόμη στη γέννησή της, θα αντιμετώπιζε τη μεγαλύτερη απειλή. Όμως η ήττα του Αννίβα θα βοηθούσε τη γέννηση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Επηρεασμένος από τη δόξα, και την αποφασιστικότητα να εκπληρώσει τον όρκο εκδίκησης που έδωσε στον πατέρα του Αμίλκα, ο Αννίβας οδηγήθηκε σε ένα επικό ταξίδι.Με το μοναδικό στρατό του, συμπεριλαμβανομένων 37 ελεφάντων, ο Αννίβας διέσχισε τις Άλπεις και σύντριψε κάθε στρατό που του έστειλε η Ρώμη, έδωσε ιστορικές μάχες με αποκορύφωμα αυτήν που έμεινε στην ιστορία ως η Μάχη των Καννών.

Ιστορικές μάχες: Κάννες

Μία από τις πιο γνωστές και μελετημένες μάχες της ιστορίας έγινε στην πεδιάδα των Καννών μεταξύ του στρατού της Ρώμης και των δυνάμεων της Καρχηδόνας που οδηγούσε ο περίφημος Αννίβας. Η τακτική ιδιοφυϊα του τελευταίου χάρισε μία συντριπτική νίκη στους Καρχηδόνιους.

video

Δεν υπάρχουν σχόλια: