Υλοποίηση της Ανοιχτής τάξης. Η Προσπάθεια του Δάσκαλου της Δράσης για Φως και Χρώμα στην Εκπαίδευση. Ο Δια Βίου και Ανυπέρβλητος Αγώνας του Δάσκαλου για τον Μαθητή Του...

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2007

ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΙ




Σε έρευνες που έγιναν στην Αθήνα από τον σύλλογο «Φίλοι του Ποδηλάτου» σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων, βρέθηκε ότι το ποδήλατο για αποστάσεις μέχρι 13 χιλιόμετρα είναι ταχύτερο μεταφορικό μέσο από το αυτοκίνητο, αφού δεν μπλοκάρει στην κίνηση.


ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ... στα χαρτιά η κατασκευή ειδικών λωρίδων αποκλειστικής κυκλοφορίας ποδηλάτων στην Αθήνα. Ενδεικτικό παράδειγμα είναι η μελέτη του καθηγητή του Πολυτεχνείου κ. Θ. Βλαστού, ο οποίος είχε προτείνει τη δημιουργία ενός ποδηλατοδρόμου κατά μήκος της οδού 3ης Σεπτεμβρίου που θα έφτανε μέχρι το Φάληρο. Η μελέτη αυτή δεν υλοποιήθηκε ποτέ. Αλλά και πρόσφατο ανάλογο σχέδιο για τη δημιουργία ενός παραλιακού ποδηλατοδρόμουπου θα άρχιζε από τον Πειραιά και θα έφτανε έως τη Βούλα-, το οποίο είχε εκπονηθεί από το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, έχει εγκαταλειφθεί.
«Δεν είμαστε Άμστερνταμ»
«Σε καμία περίπτωση δεν είμαστε Ελβετία ή Ολλανδία· και η Αθήνα σίγουρα δεν είναι Άμστερνταμ», αναφέρει ο πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Αθηναίων κ. Βασίλης Κικίλιας. «Ωστόσο, όπως καταφέραμε και φτιάξαμε λεωφορειοδρόμους έτσι πρέπει να αρχίσουμε και με τους ποδηλατοδρόμους». Όπως τονίζει, «απαραίτητες προϋποθέσεις για την κατασκευή ενός ποδηλατοδρόμου είναι η τοποθέτηση ειδικού τάπητα, η σωστή σήμανση αλλά και η εξασφάλιση ότι δεν θα παραβιάζεται από τα Ι.Χ.».

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Οργανομένες διαδρομές στην Αθήνα για παιδιά και μεγάλους :

http://www.poli-podilato.gr/

Δείτε επίσης :
http://www.podilates.gr/

και την μεγάλη επιτυχία του Velib στο Παρίσι :
http://www.velib.paris.fr/