Υλοποίηση της Ανοιχτής τάξης. Η Προσπάθεια του Δάσκαλου της Δράσης για Φως και Χρώμα στην Εκπαίδευση. Ο Δια Βίου και Ανυπέρβλητος Αγώνας του Δάσκαλου για τον Μαθητή Του...

Τρίτη 7 Απριλίου 2009

10ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΛΛΟΦΩΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

Η προφητεία των βατράχων sel ofic (2003)
του Jacques-Rémy Girerd. Με τις φωνές των Michel Piccoli, Anouk Grinberg, Annie Girardot, Michel Galabru Διάρκεια - 90'


Στην άκρη του κόσμου, μακριά από οτιδήποτε, μια φιλήσυχη οικογένεια έχει εγκατασταθεί σε μια χαριτωμένη φάρμα κουρνιασμένη ψηλά σε έναν λόφο. Αλλά στους πρόποδες αυτού του λόφου, ο κόσμος των βατράχων βρίσκεται σε αναστάτωση: δεν υπάρχει πλέον αμφιβολία, όλες οι προβλέψεις συγκλίνουν στο ίδιο πράγμα, πως καταφθάνει ένας νέος κατακλυσμός… Και τότε ξεκινάει μια μεγάλη περιπέτεια όπου ζώα και άνθρωποι θα πρέπει να μάθουν να ζουν μαζί. Και αυτό δεν είναι πάντοτε εύκολο...



 




Η Mia και το Migou

Σκηνοθεσία / Réalisation : Jacques-Rémy Girerd. Σενάριο / Scénario : Jacques-Rémy Girerd, Antoine Lanciaux, Iouri Tcherenkov, Benoît Chieux. Mοντάζ / Montage : Hervé Guichard. Ήχος / Son : Loïc Burkhardt. Με τις φωνές των / Avec les voix de : Dany Boon, Pierre Richard, Jean-Pierre Coffe, Yolande Moreau, Miou Miou. Παραγωγός / Producteur :Jacques-Rémy GirerdΠαραγωγή / Production : Folimage. Παγκόσμια εκμετάλλευση / Distribution internationale : Celluloid Dreams. Έγχρωμο / Couleur, Beta SP, 91΄.

Θορυβημένη από ένα προαίσθημα, η δεκάχρονη Mia αποφασίζει να εγκαταλείψει το χωριό της κάπου στη Νότια Αμερική και ξεκινάει να αναζητήσει τον πατέρα της, ο οποίος δουλεύει σε ένα γιγάντιο εργοτάξιο που γίνεται για να μετατραπεί ένα τροπικό δάσος σε πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα. Όμως ο δρόμος θα είναι μακρύς και η Mia θα πρέπει να διασχίσει ένα μακρινό βουνό που το περιβάλλει ένα αινιγματικό δάσος όπου κατοικούν μυστηριώδη όντα. Στην καρδιά αυτού του κόσμου του βγαλμένου μέσα από τους θρύλους, το κοριτσάκι ανακαλύπτει ένα εντελώς ασυνήθιστο δέντρο και έρχεται αντιμέτωπη με τις πραγματικές δυνάμεις της φύσης.

 

Jacques-Rémy Girerd

Σκηνοθέτηςσεναριογράφος

Ο Jacques-Rémy Girerd γεννήθηκε το 1952. Το 1974 αρχίζει τις σπουδές του στη Σχολή Καλών Τεχνών της Λιόν. Δυο χρόνια αργότερα, αποφοιτώντας πρώτος από την τάξη του, ξεκινάει τη σταδιοδρομία του γυρίζοντας μικρές ταινίες animation στις οποίες χρησιμοποιεί ως υλικό την πλαστελίνη. Το 1984 ο σκηνοθέτης ιδρύει το στούντιο Folimage, που σκοπό του έχει να δημιουργεί πρωτότυπες και ποιοτικές ταινίες animation μικρού μήκους. Ο στόχος επιτυγχάνεται πολύ γρήγορα αφού το βραβείο César καλύτερης ταινίας animation μικρού μήκους απονέμεται στο φιλμ Le Petit Cirque de toutes les couleursΤο 1998 γυρίζει την ταινίαL’Enfant au grelot. Βραβευμένη σε πολλά φεστιβάλαυτή η μικρού μήκους δουλειά του,διάρκειας 28 λεπτώνκερδίζει το βραβείο Χρυσό Καρτούντο οποίο απονέμεται στην καλύτερηευρωπαϊκή ταινία animation, και την ίδια χρονιά είναι υποψήφια και στα βραβεία Emmy.Ενθαρρυμένος από αυτή την επιτυχία του, δημιουργεί το 1999 τη La Poudrière, τη δική του σχολή σκηνοθεσίας φιλμ animation. Το 2003 ο Jacques-Rémy Girerd υπογράφει το σενάριο καιτη σκηνοθεσία για την πρώτη μεγάλου μήκους δημιουργία τουτο animation Η προφητεία των βατράχωνΤο φιλμ αυτό γνωρίζει πολύ μεγάλη επιτυχίακόβοντας πάνω από 1.000.000εισιτήρια στις γαλλικές αίθουσες. Το 2008 βγαίνει στους κινηματογράφους η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του, Mia et le Migou, στην οποία δανείζουν τις φωνές τους, μεταξύ άλλων, οDany Boon, ο Jean-Pierre Coffe και η Yolande Moreau.

 



Τα παιδιά του Timpelbach (2008 - Les Enfants de Timpelbach)

Σκηνοθεσία / Réalisation : Nicolas Bary. Σενάριο / Scénario : Nicolas Peufaillit, Fabrice-Roger Lacan, Nicolas Bary. Από το έργο του / D’après l’œuvre de : Henry Winterfeld. Φωτογραφία / Photographie : Axel Cosnefroy. Mοντάζ / Montage : Véronique Lang. Ήχος / Son : Henri Morelle. Hθοποιοί / Avec : Raphaël Katz, Adèle Exarchopoulos, Léo Legrand, Gérard Depardieu, Carole Bouquet, Armelle, Tilly Mandelbrot, Lola Créton. Παραγωγός / Producteur : Dimitri Rassam. Παραγωγή / Production : Chapter 2. Διανομή στην Eλλάδα / Distribution pour la Grèce : Audio Visual Enterprises. Έγχρωμο / Couleur, 35 mm, 95΄.

Υποψηφιότητα στα βραβεία César 2009 στην κατηγορία καλύτερης σκηνογραφίας.

Στο χωριό Timpelbach, τα παιδιά κάνουν ό,τι ανοησία τους κατέβει στο κεφάλι και αντιδρούν σε οποιαδήποτε μορφή αυταρχισμού. Οι γονείς, σε νευρική κρίση, αποφασίζουν να εγκαταλείψουν το χωριό… για μια μέρα μόνο – έτσι νομίζουν τουλάχιστον. Ένα χωριό δίχως γονείς! Δεν είναι και τόσο κακή αυτή η είδηση για μερικούς-μερικούς

Nicolas Bary

Σκηνοθέτης, σεναριογράφος

O Nicolas Bary γεννήθηκε το 1980. Σε ηλικία εννέα ετών ανακαλύπτει το μυθιστόρημα Les Enfants de Timpelbach, αυτό το σπουδαίο κλασικό βιβλίο της παιδικής λογοτεχνίας. Τρία χρόνια αργότερα, ως γιος μουσικών, ήδη ευαίσθητος στη σημασία που παίζει ο ρυθμός, ξαναδιαβάζει το βιβλίο και φαντάζεται πως συμμετέχει και αυτός στις περιπέτειες του Manfred και του Thoomas ενώ του σφηνώνεται η ιδέα κάποια μέρα να μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη αυτό το μυθιστόρημα. Ο Nicolas Bary σπουδάζει αρχικά σε μια σχολή σκηνοθεσίας και στη συνέχεια κάνει την πρακτική του εξάσκηση στα γυρίσματα πολλών φιλμ, ενώ φτιάχνει και δύο ταινίες μικρού μήκους. Η μία από αυτές είναι το Before (2004), που αντλεί την έμπνευσή της από τι άλλο… από το βιβλίο Les Enfants de Timpelbach.

Τα παιδιά του Timpelbach (2008 - Les Enfants de Timpelbach)

                                            

Η Mia και το Migou

                                                      

                                           Η προφητεία των βατράχων sel ofic (2003)
                                                    

Δεν υπάρχουν σχόλια: