Υλοποίηση της Ανοιχτής τάξης. Η Προσπάθεια του Δάσκαλου της Δράσης για Φως και Χρώμα στην Εκπαίδευση. Μια Υλοποιούμενη πρόταση Χωρίς Τέλος και με Όραμα. Ο Δια Βίου και Ανυπέρβλητος Αγώνας του Δάσκαλου για το Μαθητή Του...

Πέμπτη, 6 Μαΐου 2010

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΤΟΕ- ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ...


Νεκροί τρεις συνάδελφοι, εργαζόμενοι στην Marfin – Εγνατία Τράπεζα είναι τα θύματα των ταραχών που εκδηλώθηκαν προς το τέλος της ειρηνικής πανεργατικής πορείας στο κέντρο της Αθήνας.
Οι τρεις άτυχοι εργαζόμενοι που εγκλωβίστηκαν στο κατάστημα της Τράπεζας το οποίο τυλίχθηκε στις φλόγες δεν μπόρεσαν να βγουν, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους.
Η ΟΤΟΕ καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο όσους επιδίδονται σε τέτοιες πράξεις βίας, με τις οποίες δεν αντιμετωπίζονται τα προβλήματα του λαού και της χώρας μας και απαιτεί την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων.
Όμως, το τραγικό αυτό γεγονός που στέρησε τη ζωή σε τρεις συναδέλφους μας (2 γυναίκες και 1 άνδρας) είναι η θλιβερή συνέπεια των αντιλαϊκών μέτρων που ξεσήκωσαν τη λαϊκή οργή και τη διαμαρτυρία εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων, το οποίο, όμως, έχει φυσικούς αλλά και ηθικούς αυτουργούς.
Οι φυσικοί αυτουργοί πρέπει να βρεθούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά.
Οι ηθικοί αυτουργοί, όμως, πρέπει να αναζητηθούν στην ασκούμενη πολιτική, στην επιχειρησιακή στάση της αστυνομίας αλλά και στις Διοικήσεις των Τραπεζών που με την εκβιαστική τους πρακτική εμποδίζουν τη συμμετοχή των εργαζομένων στις κινητοποιήσεις και με την ανευθυνότητά τους δεν λαμβάνουν έγκαιρα όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, για να προστατευθούν οι ανθρώπινες ζωές των εργαζομένων και των πολιτών στα τραπεζικά καταστήματα, που αποτελούν γνώριμους και διαχρονικούς στόχους σε όλη την διαδρομή που ακολουθούν κάθε φορά οι εργατικές πορείες και οι διαδηλώσεις.
Όμως, σοβαρότατες πολιτικές ευθύνες έχει και η Κυβέρνηση η οποία όπως φαίνεται δεν υπολόγισε το μέγεθος και την έκταση των συνεπειών που έχουν για την ελληνική κοινωνία και τους πολίτες οι αποφάσεις της που αφορούν στην οικονομική παράδοση της χώρας μας στην τρόικα του Δ.Ν.Τ., της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ε.Κ.Τ., αλλά και στις διαχρονικές απαιτήσεις του ντόπιου κεφαλαίου.

Η ΟΤΟΕ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, εκφράζοντας την οργή και την αγανάκτηση του κλάδου των τραπεζοϋπαλλήλων και ολόκληρου του εργατοϋπαλληλικού συνδικαλιστικού κινήματος εναντίον των φυσικών και ηθικών αυτουργών του αποτρόπαιου γεγονότος της απώλειας της ζωής των τριών συναδέλφων μας, προκηρύσσει 24ωρη Πανελλαδική Απεργιακή κινητοποίηση αύριο Πέμπτη 6 Μαΐου.Καλούμε τη Κυβέρνηση της χώρας να επανεξετάσει την πολιτική της που στρέφεται αποκλειστικά σε βάρος των μη προνομιούχων πολιτών της χώρας μας.

Να αναζητήσει άλλες λύσεις διεξόδου που θα σέβονται τα αδύνατα λαϊκά στρώματα και θα υποχρεώνουν να πληρώσουν εκείνοι που πραγματικά ευθύνονται για τα τραγικά οικονομικά αδιέξοδα που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας.

Πρέπει, επιτέλους, όλοι από το πολιτικό σύστημα να αντιληφθούν ότι το ποτάμι της λαϊκής οργής δεν καθοδηγείται, δεν περιχαρακώνεται και δεν θα σταματήσει μέχρι να υπάρξει δικαίωση και δημοκρατική διακυβέρνηση απόλυτα εναρμονισμένη με το λαϊκό αίσθημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: