Υλοποίηση της Ανοιχτής τάξης. Η Προσπάθεια του Δάσκαλου της Δράσης για Φως και Χρώμα στην Εκπαίδευση. Μια Υλοποιούμενη πρόταση Χωρίς Τέλος και με Όραμα. Ο Δια Βίου και Ανυπέρβλητος Αγώνας του Δάσκαλου για το Μαθητή Του...

Κυριακή, 8 Μαρτίου 2009

Τοξικό νέφος από τη σκόνη της Σαχάρας πνίγει την ΕλλάδαΒαρέα μέταλλα που είναι επικίνδυνα για την υγεία μεταφέρει στη χώρα μας η σκόνη από τη Σαχάρα. Τα σύννεφα με σκόνη από την αφρικανική έρημο «επισκέπτονται» πολύ συχνά τη χώρα μας και η παρουσία τους είναι εμφανής και τις ημέρες αυτές στον ουρανό, λόγω των νότιων ανέμων που πνέουν.(ΚΛΙΚ στην εικόνα)

Η ύπαρξη των βαρέων μετάλλων στη σκόνη που μεταφέρθηκε στη χώρα μας από την Αφρική απέδειξε, σύμφωνα με τους ειδικούς, ότι η έρημος της Σαχάρας είναι ιδιαίτερα μολυσμένη από κάθε είδους ανθρώπινη δραστηριότητα. Τα ιχνοστοιχεία (βαρέα μέταλλα) που είχαν προσκολληθεί στους κόκκους άμμου υποδήλωναν ότι προέρχονταν από πηγές όπως διάφορα μέταλλα, σκουπίδια, κράματα, δομικά υλικά και από ρυπογόνα φορτία εξατμίσεων και βιομηχανικών καύσεων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: