Υλοποίηση της Ανοιχτής τάξης. Η Προσπάθεια του Δάσκαλου της Δράσης για Φως και Χρώμα στην Εκπαίδευση. Ο Δια Βίου και Ανυπέρβλητος Αγώνας του Δάσκαλου για τον Μαθητή Του...

Κυριακή 8 Μαρτίου 2009

Ο ΚΥΝΗΓΟΣ ΤΗΣ "ΝΕΑΣ" ΓΗΣ


Εκτοξεύτηκε το διαστημικό τηλεσκόπιο Κέπλερ της ΝΑSΑ, η αποστολή του οποίου έχει ως στόχο τον εντοπισμό πλανητών με μέγεθος και συνθήκες παρόμοιες με αυτές της Γης.

Το Κέπλερ θα αναζητήσει πλανήτες που περιστρέφονται γύρω από άστρα παρόμοια με τον Ηλιο που βρίσκονται στην κατάλληλη απόσταση από αυτά ώστε να διαθέτουν την απαραίτητη θερμοκρασία για την ύπαρξη νερού.

Οι επιστήμονες χαρακτηρίζουν τις περιοχές που βρίσκονται στη «κατάλληλη» απόσταση ως «φιλόξενες ζώνες».

Το Κέπλερ είναι εξοπλισμένο με την πιο ισχυρή κάμερα που έχει τεθεί ποτέ σε τροχιά (με ανάλυση 95 megapixel) και γι’ αυτό μπορεί να εντοπίζει έστω και αμυδρά τις κινήσεις όλων των πλανητών γύρω από ένα άστρο.

Επιπλέον ο εξοπλισμός του τού δίνει τη δυνατότητα να παρατηρεί 100.000 πλανήτες και αστέρια την ίδια στιγμή. Το τηλεσκόπιο έχει σχεδιαστεί να λειτουργήσει για περίπου τρία χρόνια. Αρχικά θα παρατηρήσει τον αστερισμό του Κύκνου, ορισμένα άστρα του οποίου βρίσκονται σε απόσταση λίγων ετών φωτός από τη Γη.

Δείτε το βίντεο:KΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια: