Υλοποίηση της Ανοιχτής τάξης. Η Προσπάθεια του Δάσκαλου της Δράσης για Φως και Χρώμα στην Εκπαίδευση. Ο Δια Βίου και Ανυπέρβλητος Αγώνας του Δάσκαλου για τον Μαθητή Του...

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009

ΑΝΤΗΧΗΣΗ-ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

Επιπλέον της ηχομόνωσης την οποία πρέπει να έχουν τα κτίρια, (η οποία εξαρτάται από τις απαιτήσεις μας και το εξωτερικό περιβάλλον) οι διάφορες αίθουσες συνεδριάσεων, θεατρικών παραστάσεων, διδασκαλίας κλπ. πρέπει να έχουν και τις κατάλληλες συνθήκες αντήχησης.

Αντήχηση (reverberation) λέμε το συνολικό ηχητικό αποτέλεσμα των αντανακλάσεων του ήχου σε κάποιο δωμάτιο. Η αντήχηση δεν σβήνει αμέσως αλλά σταδιακά μετά το σταμάτημα του πρωτογενούς ήχου, αυξάνοντας το συνολικό επίπεδο του θορύβου και δημιουργώντας προβλήματα στην ομιλία, ακοή και αυτοσυγκέντρωση των ανθρώπων που βρίσκονται στην αίθουσα. 
 
 Ο χρόνος αντήχησης στο κάθε δωμάτιο εξαρτάται από το μέγεθος του δωματίου, το είδος των επιφανειών του δωματίου καθώς και τα περιεχόμενα του δωματίου. Οι μεγάλοι χρόνοι αντήχησης κάνουν την συνομιλία δύσκολη ή αδύνατη, εμποδίζουν την μάθηση, μειώνουν την απόδοση των εργαζομένων και περιορίζουν την απόλαυση των θεατών σε θέατρα και κέντρα διασκέδασης.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η χρήση ηχοαπορροφητικών πάνελ ειδικά σχεδιασμένων να απορροφούν τις διάφορες συχνότητες μπορεί να επιφέρει ικανοποιητική μείωση του χρόνου αντήχησης και ταυτόχρονα να διατηρούν την απαραίτητη σχέση σήματος προς θόρυβο (signal to noise ratio), χωρίς την ανάγκη ενίσχυσης του ήχου.
 

Τα αρχιτεκτονικά ηχοαπορροφητικά πάνελ έχουν πολυτελή εμφάνιση, τοποθετούνται εύκολα και χρησιμοποιούνται να επικαλύψουν τις εσωτερικές επιφάνειες για να βελτιώνουν την εμφάνιση και ακουστική του χώρου. Τα αρχιτεκτονικά πάνελ πληρούν τις διεθνείς προδιαγραφές πυρασφάλειας και είναι ιδανικά για κέντρα διασκέδασης, αίθουσες συνεδριάσεων, θέατρα, τράπεζες,  σχολεία, studio, hotels, κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: