Υλοποίηση της Ανοιχτής τάξης. Η Προσπάθεια του Δάσκαλου της Δράσης για Φως και Χρώμα στην Εκπαίδευση. Ο Δια Βίου και Ανυπέρβλητος Αγώνας του Δάσκαλου για τον Μαθητή Του...

Τρίτη 12 Μαΐου 2009

Αντίστροφη μέτρηση για το μεγάλο τελικό! Θα μεταδοθεί ρεπορτάζ από την τάξη μας...


Η παρουσίαση του Γεωργίου Παπανικολάου από τη Μαρία Χούκλη τη Δευτέρα 11 Μαΐου σήμανε και την ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης της παραγωγής των "Μεγάλων Ελλήνων" που αγκαλιάστηκε από το τηλεοπτικό κοινό γνωρίζοντας πρωτοφανή επιτυχία. 

Λίγες ημέρες πριν την διεξαγωγή του μεγάλου τελικού που θα αναδείξει τον Μεγαλύτερο Έλληνα όλων των εποχών όλα μπορούν να ανατραπούν, αφού και στους τελικούς των άλλων χωρών όπου έχει διεξαχθεί το κόνσεπτ του BBC, οι ψήφοι της βραδιάς του τελικού ξεπερνούν το μισό αριθμό όσων έχουν ψηφίσει μέχρι εκείνη την στιγμή. 

Τη Δευτέρα 18 Μαΐου στον τελικό των "Μεγάλων Ελλήνων" που θα προβληθεί ζωντανά στο ΣΚΑΪ θα αναδειχθεί ο Μεγαλύτερος Έλληνας όλων των εποχών. 

Ο ΣΚΑΪ σε συνεργασία με το BBC διοργανώνουν μία μοναδική για τα ελληνικά τηλεοπτικά δεδομένα δίωρη τηλεοπτική βραδιά που θα σημάνει το τέλος της υπερπαραγωγής "Mεγάλοι Έλληνες". 
Με στόχο οι τηλεθεατές του ΣΚΑΪ να κατασταλάξουν στην απόφασή τους για το Μεγαλύτερο Έλληνα, ήδη τη Δευτέρα 11 Μαΐου στις 18:30 παρουσιάστηκε το πορτραίτο του Πλάτωνα. 

Την ίδια ώρα καθημερινά παρουσιάζονται: 

- Την Τρίτη ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης 
- Την Τετάρτη ο Σωκράτης 
- Την Πέμπτη ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και 
- Την Παρασκευή ο Αριστοτέλης 

Το Σάββατο στις 20:00 θα προβληθεί ο Ελευθέριος Βενιζέλος και την Κυριακή την ίδια ώρα ο Περικλής. 

Όσον αφορά τη βραδιά του τελικού, θα έχει τη μορφή ενός μεγάλου debate, που με την ενεργή συμμετοχή 250 υποστηρικτών και κεντρικό παρουσιαστή τον Αλέξη Παπαχελά, θα αναδείξουν τον Μεγαλύτερο Έλληνα όλων των εποχών, σύμφωνα πάντα με την ψήφο του κοινού. 

Σε ειδικά διαμορφωμένο στούντιο στην Παλλήνη όπου θα φιλοξενηθούν 300 άτομα θα διεξαχθεί η μεγάλη βραδιά. 

Στο κέντρο του σκηνικού μία στρογγυλή "τράπεζα" με επικεφαλής τον Αλέξη Παπαχελά και γύρω του, τους παρουσιαστές των ντοκιμαντέρ της δεκάδας, Γιάννη Σμαραγδή, Στέφανο Μάνο, Βασίλη Καρασμάνη, Πέμη Ζούνη, Τάσο Τέλλογλου, Πέτρο Τατσόπουλο, Θάνο Βερέμη, Σία Κοσιώνη, Γρηγόρη Πατρικαρέα, Μαρία Χούκλη. 

Οι 10 παρουσιαστές θα παρίστανται για να υποστηρίξουν θερμά την προσωπικότητά που πρόβαλαν στη δεύτερη φάση των "Μεγάλων Ελλήνων". 

Στόχος τους να επηρεάσουν το κοινό και να επιλέξει τη δική τους προσωπικότητα για το Μεγαλύτερο Έλληνα. 

Ανάμεσά τους σημαντικές προσωπικότητες από το χώρο της πολιτικής, της τέχνης και του πολιτισμού αλλά και των επιστημών και των γραμμάτων, τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό. 

Η αγωνία θα κορυφωθεί όχι μόνο μέσα στο στούντιο, αλλά και στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους που θα έχουν στηθεί σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την Ελλάδα: από την Κρήτη έως τις Σέρρες. 

Η ανάδειξη του Μεγαλύτερου Έλληνα όλων των εποχών είναι στο χέρι σας, καθώς τίποτε δεν έχει κριθεί ακόμη...