Υλοποίηση της Ανοιχτής τάξης. Η Προσπάθεια του Δάσκαλου της Δράσης για Φως και Χρώμα στην Εκπαίδευση. Ο Δια Βίου και Ανυπέρβλητος Αγώνας του Δάσκαλου για τον Μαθητή Του...

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2007

Επιμένουν ανθυγιεινά


Τρεις στους δέκα Έλληνες δηλώνουν «αδιάβαστοι», αφού παραδέχονται ότι δεν γνωρίζουν τις βασικές κατηγορίες των τροφίμων που ανήκουν στη μεσογειακή διατροφή.

Επιμένουν ανθυγιεινά

Καθημερινή διατροφή τα σουβλάκια και οι πίτσες

Οι Έλληνες επιμένουν... ανθυγιεινά, όπως προκύπτει από πρόσφατη μελέτη. Οι ατελείωτες ώρες στη δουλειά και η καθημερινή κούραση, οδηγούν τους εργαζομένους στην εύκολη λύση: στα σουβλάκια! Όταν δε φτάνουν στο σπίτι τους αργά το βράδυ ανοίγουν κατευθείαν το ψυγείο, κι ας είναι η ώρα περασμένη.Σχεδόν οι τρεις στους δέκα Έλληνες δηλώνουν «αδιάβαστοι», αφού παραδέχονται ότι δεν γνωρίζουν τις βασικές κατηγορίες των τροφίμων που ανήκουν στη μεσογειακή διατροφή. Ακόμη όμως κι αν μένουν μετεξεταστέοι στη θεωρία, στην πράξη έχουν βάλει για τα καλά στο καθημερινό τους διαιτολόγιο το ελαιόλαδο (93%) και τα φρούτα (72%). Σε ό,τι αφορά όμως τα λαχανικά, η έρευνα «Διατροφικές στάσεις, αντιλήψεις και συνήθειες των Ελλήνων», στην οποία συμμετείχαν 2.023 πολίτες, δείχνει πως δεν χαίρουν ιδιαίτερης προτίμησης: οι τέσσερις στους δέκα παραλείπουν να τα συμπεριλάβουν στο πιάτο τους. Αντίθετα, το κόκκινο κρέας καταναλώνεται σε αρκετά μεγαλύτερες... μερίδες από αυτές που προτείνει η μεσογειακή διατροφή, όπως επίσης και τα αλκοολούχα ποτά, εκτός του κρασιού, τα γλυκά και οι πατάτες! Λογικό, εάν αναλογιστεί κανείς πως οι περισσότεροι από τους μισούς επισκέπτονται ταβέρνες και ψησταριές τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα. «Χρυσές» δουλειές φαίνεται όμως να κάνουν και τα σουβλατζήδικα, αφού οι Έλληνες όταν θέλουν να παραγγείλουν φαγητό απέξω τότε προτιμούν γύρο με πίτα, σε ποσοστό 64%, ενώ δεύτερη στις προτιμήσεις τους έρχεται η πίτσα (42%). Και μάλιστα, εκτός απο το γεγονός πως καταναλώνουν «βαριά» τρόφιμα, πλούσια δηλαδή σε θερμίδες και σε λιπαρά, αρκετοί είναι αυτοί που συνηθίζουν να τρώνε και αργά. Ειδικότερα, οι τρεις στους δέκα κάθονται στο τραπέζι στις 9 το βράδυ, ενώ ένας στους πέντε τρώει βραδινό μετά τις 10 η ώρα το βράδυ!
"TA NEA" Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2007

Δεν υπάρχουν σχόλια: