Υλοποίηση της Ανοιχτής τάξης. Η Προσπάθεια του Δάσκαλου της Δράσης για Φως και Χρώμα στην Εκπαίδευση. Ο Δια Βίου και Ανυπέρβλητος Αγώνας του Δάσκαλου για τον Μαθητή Του...

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2007

EΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ-ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ



Η ΖΟΥΓΚΛΑ (Ο ΘΑΥΜΑΣΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ DISNEY) (2006) THE WILD Κατάλληλο για όλoυς NET Παρασκευή 22.00 & Σάββατο 13.30
Παραγωγή:Disney


Αναρωτηθήκατε ποτέ τι συμβαίνει σ’ έναν ζωολογικό κήπο τα βράδια όταν οι άνθρωποι αποσύρονται; Η Disney παρουσιάζει τη δική της εκδοχή, σε μια κωμωδία για όλη την οικογένεια, με πρωταγωνιστές τους φίλους μας, τα ζώα! Ο Σαμψών, το λιοντάρι –«βασιλιάς» του κήπου, ο Ράιαν, ο ανυπάκουος γιος του, ο Μπένι, ο ερωτευμένος με την καμηλοπάρδαλη, ο Μπρίτζετ σκίουρος, το τεράστιο πλην αφελές ανακόντα Λάρι, το κοάλα Νάιτζελ, που μισεί να το αποκαλούν χαριτωμένο και το εθισμένο στον «τζόγο» περιστέρι Άμιρ, είναι μερικοί μόνο από τους «ενοίκους» του κήπου, που θα εμπλακούν σε εξωφρενικές περιπέτειες, καταλήγοντας στην εξωτική Αφρική, για να σώσουν τον Ράιαν. Σασπένς, δράση και γερές δόσεις γέλιου για τους μικρούς και μεγάλους λάτρεις των κινουμένων σχεδίων.


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30/11/2007 20:00 ET1
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ / Ταξίδια ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΓΗ PLANET EARTH Κατάλληλο για όλους
Παραγωγή:BBCΣκηνοθέτης: Alaster FothergillEκτέλεση παραγωγής:Alaster Fothergill Aφήγηση: David Attenborough Μουσική: George Fenton
Μια συναρπαστική σειρά ντοκιμαντέρ 11 επεισοδίων, παραγωγής BBC, σε συνεργα-σία με το Discovery Channel, το NHK και το CBC, με εκατομμύρια φανατικούς τηλεθεατές στις χώρες που προβάλλεται. Η σειρά αποτελεί ένα μοναδικό οδοιπορικό σε διάφορες περιοχές του πλανήτη, τις οποίες δεν έχει ακόμα κατακτήσει ο ανθρώπινος πολιτισμός. Ο «Πλανήτης Γη» είναι το πρώτο πρόγραμμα φυσικής ιστορίας του BBC που γυρίστηκε εξ ολοκλήρου σε high-definition. Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν σε 204 διαφορετικές τοποθεσίες σε 62 χώρες και χρειάστηκαν τέσσερα χρόνια για να ολοκληρωθούν. Οι δημιουργοί της σειράς, καταβάλλοντας επίπονες προσπάθειες, έφθασαν σε απρόσιτα μέχρι τώρα μέρη και, με τη χρήση μηχανών λήψης προηγμένης τεχνολογίας, μπόρεσαν να κινηματογραφήσουν για πρώτη φορά συγκλονιστικά, και μερικές φορές ιδιαίτερα βίαια, στιγμιότυπα από τη ζωή σπάνιων – ή και άγνωστων μέχρι τώρα – ζωικών ειδών.
Δείτε σήμερα: "ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΕΔΙΑΔΕΣ"
Eπεισόδιο 7
Σαβάνες, στέπες, τούντρες, λειμώνες, μεγάλες άδεντρες εκτάσεις, είναι οικοσυστήματα που παρουσιάζουν μεγάλη συγκέντρωση ζωικών ειδών. Στη Μογγολία, μετά από τρίχρονη κινηματογράφηση, ο φακός κατάφερε τελικά να συλλάβει την μογγολική γαζέλα. Στην αρκτική τούνδρα, την άνοιξη, εκατομμύρια αποδημητικές χήνες του χιονιού, που έρχονται να γεννήσουν, πέφτουν θύματα των αρκτικών αλεπούδων. Το θιβετιανό οροπέδιο είναι η υψηλότερη πεδιάδα του κόσμου, όπου παρά τη σχετική έλλειψη βλάστησης, υπάρχουν ζώα που επιβιώνουν εκεί, όπως τα γιακ, οι άγριοι όνοι και η θιβετιανή αλεπού, η οποία κινηματογραφείται για πρώτη φορά. Στην αφρικανική σαβάνα, ένα συνεργείο της σειράς παρακολούθησε επί εβδομάδες μια αγέλη 30 λιονταριών και μια ομάδα ελεφάντων που μοιράζονταν το ίδιο λιγοστό νερό. Η συνύπαρξη είναι δύσκολη και, τελικά, μια νύχτα, τα λιοντάρια επιτίθενται και σκοτώνουν ένα από τα παχύδερμα. Χρησιμοποιώντας τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό για νυχτερινές λήψεις, το συνεργείο της σειράς μπόρεσε να κινηματογραφήσει από κοντά τη σκληρή μάχη.



ΣΑΒΒΑΤΟ 01/12/2007 08:00 ΣΙΝΕ+ ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΡΤ
ΠΑΙΔΙΚΑ 24 ΚΛΑΣΙΚΑ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ 24 ANIMATED CLASSICS Κατάλληλο για όλους
Δείτε σήμερα:
Επεισόδια 7, 8, 9 Επεισ. 7. Η ΑΠΑΓΩΓΗ (KIDNAPPED) Θύμα απαγωγής από το σκληρόκαρδο θείο του, ο μικρός Ντέϊβιντ θα προσπαθήσει να επιβιώσει σε ένα ερημικό νησί, θα γνωρίσει τον καλύτερο φίλο της ζωής του και θα καταφέρει να κερδίσει την κληρονομιά που του ανήκει. Βασισμένο στο ομώνυμο παραμύθι του Ρόμπερτ Λούις Στίβενσον, ένα οδοιπορικό περιπέτειας που περιγράφει με τα πιο ζωντανά χρώματα την αγωνία της εφηβικής ηλικίας. Επεισ. 8. Η ΜΑΥΡΗ ΚΑΛΛΟΝΗ (THE BLACK BEAUTY) Οι περιπέτειες της μικρής Πόλυ και του αγαπημένου της αλόγου, της «Μαύρης Καλλονής» και οι περιπλανήσεις τους σ’ έναν κόσμο κινδύνου, δράσης και παντοτινής φιλίας. Βασισμένο στο ομώνυμο κλασικό παραμύθι της Άνα Σιούελ, η «Μαύρη Καλλονή» παραμένει μια από τις πιο αγαπημένες ιστορίες μικρών και μεγάλων. Επεισ. 9. ΟΙ ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΤΟΥ ΣΟΛΟΜΩΝΤΑ (KING SOLOMON’S MINES) Στη βορειοδυτική πλευρά της Κεντρικής Αφρικής, δυο εξερευνητές θα έρθουν αντιμέτωποι με τον κίνδυνο αναζητώντας τους χαμένους θησαυρούς του Σολομώντα, ενός βασιλιά που έμεινε στην ιστορία για τη σοφία και την αμύθητη περιουσία του. Βασισμένο στο ομώνυμο παραμύθι του Σερ Χένρι Κέρτις.

ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΓΗ
Παρασκευή 30/11/2007 - 19:45 ΣΚΑ'Ι'
Ντοκιμαντέρ για τη φύση και τα άγρια ζώα
Σε συνεργασία με τους μεγαλύτερους οργανισμούς παραγωγής, κάθε βράδυ προβάλλονται τα καλύτερα ντοκιμαντέρ για τον κόσμο της φύσης και τα άγρια ζώα.

Η Ωραία των Αθηνών ALPHA
18:00
Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2007
Διάρκεια 79'
Ο κύριος Ζάχος, πρόεδρος του Ηθικοπλαστικού Σωματείου «Πνεύμα και Ηθική», κληρονομά με διαθήκη, από ένα θείο του ένα μεγάλο ποσό, με την προϋπόθεση όμως να παντρευτεί την σπιτονοικοκυρά του μακαρίτη τη δεσποινίδα Αριστέα…Άσχημη και αρκετά μπασμένη στα χρόνια, τη βλέπει σα «ρετσινόλαδο»….Για να πάρει λοιπόν την κληρονομιά και να αποφύγει και την Αριστέα σκέφτεται να την παντρέψει μ’ έναν από τους κακομοίρηδες κι απένταρους νοικάρηδες του, το Νότη και τον Κοσμά, τους υπόσχεται μάλιστα και ένα αρκετά, για τα μέτρα τους μεγάλο ποσό…Τους συστήνει έτσι στην Αριστέα σαν ενδιαφερόμενους να νοικιάσουν ένα δωμάτιο από το σπίτι της….Στο μεταξύ ο Νότης γνωρίζεται με την Τόνια και ο Κοσμάς με την Κλάρα…που θα προσπαθήσουν κι αυτοί να αποφύγουν την Αριστέα…και να τη ρίξουν στην αγκαλιά του νοικοκύρη τους, του κ. Ζάχου….


Κωμωδία
Ηθοποιοί:
Μίμης Φωτόπουλος, Γεωργία Βασιλειάδου, Νίκος Σταυρίδης, Σπεράντζα Βρανά, Σταύρος Ξενίδης, Γκέλυ Μαυροπούλου, Βασίλης Αυλωνίτης
Σκηνοθεσία:
Νίκος Τσιφόρος
Σενάριο:
Νίκος Τσιφόρος


Δεν υπάρχουν σχόλια: