Υλοποίηση της Ανοιχτής τάξης. Η Προσπάθεια του Δάσκαλου της Δράσης για Φως και Χρώμα στην Εκπαίδευση. Ο Δια Βίου και Ανυπέρβλητος Αγώνας του Δάσκαλου για τον Μαθητή Του...

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2007

Αύξηση 45άρηδων που σερφάρουν


Γινόμαστε πολλοί, αλλά όχι και τόσο πολλοί ώστε να κάνουμε και αξιόλογη φασαρία. Η τελευταία έρευνα e-metrics που διοργάνωσε στο διαδίκτυο η AGB Nielsen αναφέρει ότι το 35% των ελληνικών νοικοκυριών έχει σήμερα πρόσβαση στο διαδίκτυο, ποσοστό που, συγκρινόμενο με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, δείχνει πως εξακολουθεί να μας χωρίζει μεγάλη απόσταση.

Περισότερες ώρες συνδεδεμένοι παραμένουν καθημερινά οι Ελληνες, λόγω της ανάπτυξης των ευρυζωνικών συνδέσεων

Τα πρώτα αποτελέσματα από την επεξεργασία των στοιχείων της έρευνας δείχνουν πως τον τελευταίο χρόνο υπάρχει μια αξιόλογη αύξηση χρηστών ηλικίας άνω των 45 ετών, αν και στο σύνολο περισσότεροι από τους μισούς εξακολουθούν να ανήκουν στις νεαρότερες ηλικιακές ομάδες.Ενα από τα πιο σημαντικά ευρήματα της e-metrics είναι ότι αυξάνεται σημαντικά η διάρκεια της σύνδεσης με το διαδίκτυο. Το 2004, μόνο ένας στους τέσσερις περνούσε 2 ώς 5 ώρες συνδεδεμένος καθημερινά, ενώ φέτος το ποσοστό αυτό έχει ανεβεί στο 35%, εξέλιξη που αποδίδεται κυρίως στην ανάπτυξη των ευρυζωνικών συνδέσεων.Με το πέρασμα του χρόνου φαίνεται πως οι Ελληνες χρήστες αισθάνονται όλο και πιο άνετα με την προοπτική της αγοράς προϊόντων μέσω του διαδικτύου. Το ποσοστό εκείνων που προχώρησαν φέτος στην αγορά online ανέρχεται στο 75% του συνόλου των χρηστών και η ανάλυση κατά φύλο δείχνει πως άλλος έχει το όνομα και άλλος τη χάρη, αφού οι άνδρες είναι εκείνοι που υπακούουν πιο εύκολα στις σειρήνες του εμπορίου.
Ελευθεροτυπία 18/12/07

Δεν υπάρχουν σχόλια: