Υλοποίηση της Ανοιχτής τάξης. Η Προσπάθεια του Δάσκαλου της Δράσης για Φως και Χρώμα στην Εκπαίδευση. Ο Δια Βίου και Ανυπέρβλητος Αγώνας του Δάσκαλου για τον Μαθητή Του...

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2007

Η καταστροφή του πλανήτη.

Η καταστροφή του περιβάλλοντος είναι η μεγάλη μας ντροπή καθώς υποθηκεύει τη ζωή και το μέλλον των ανθρώπων στον πλανήτη. Μια ντροπή για την οποία βέβαια μερικοί είναι πιο υπεύθυνοι από άλλους, αλλά τελικά όλοι μας κάνουμε ζημιά, έστω και μικρή.
Η μόλυνση της ατμόσφαιρας


Τα εργοστάσια λειτουργούν σαν ηφαίστεια παραγωγής ρύπων σε βαθμό που όχι μόνο υποβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής μας, αλλά την θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο. Το αυτοκίνητο είναι αδιαμφισβήτητα ένας άλλος μεγάλος παράγοντας μόλυνσης του περιβάλλοντος.

Το φαινόμενο του θερμοκηπίου

Το φαινόμενο αυτό οφείλεται στην αύξηση του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα. Το διοξείδιο του άνθρακα διοχετεύεται στην ατμόσφαιρα από την καύση στερεών καυσίμων (δηλ. από τα εργοστάσια, τα αυτοκίνητα, κ.λ.π.). Πολλοί ειδικοί υποστηρίζουν ότι, εξαιτίας του θερμοκηπίου, σε περίπου 50 χρόνια, η ζωή πάνω στη Γη θα είναι σχεδόν αδύνατη.

Η μόλυνση των θαλασσών από το πετρέλαιο

Πετρελαιοκηλίδες δημιουργούνται πολύ συχνά στις θάλασσες του πλανήτη από διερχόμενα σαπιοκάραβα εταιριών που εκμεταλλεύονται στο βωμό του κέρδους τους το μέλλον τής ζωής μας.

Η καμένη γη είναι περισσότερο χρήσιμη από το δάσος
Κάθε χρόνο στην Ελλάδα, χιλιάδες στρέμματα χαρακτηρισμένων δασικών περιοχών καίγονται με σκοπό την οικοπεδοποίησή τους.

Άνθρωπος , ένα είδος πρός εκμετάλλευση

Μα πως να μην εκμεταλλεύεται ο άνθρωπος τη φύση και τα πλάσματά της αφού έχει φτάσει στο σημείο να εκμεταλλεύεται τον ίδιο τον άνθρωπο.Υπάρχουν όμως και άνθρωποι ακόμα που σκέφτονται το μέλλον. Ένας τέτοιος ήταν και ο φωτογράφος της φωτογραφίας (ντροπής για τον πολιτισμό μας) που αφού τράβηξε τη φωτογραφία αυτοκτόνησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: