Υλοποίηση της Ανοιχτής τάξης. Η Προσπάθεια του Δάσκαλου της Δράσης για Φως και Χρώμα στην Εκπαίδευση. Ο Δια Βίου και Ανυπέρβλητος Αγώνας του Δάσκαλου για τον Μαθητή Του...

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009

COP15: Συμφωνία κατώτερη όσων απαιτούνται για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής...




Η άνοδος της θερμοκρασίας στον πλανήτη πρέπει να διατηρηθεί στους 2 βαθμούς Κελσίου και δισεκατομμύρια δολάρια πρέπει να δοθούν στις φτωχές χώρες, σύμφωνα με το σχέδιο απόφασης της συνόδου της Κοπεγχάγης, ανακοίνωσαν πηγές προσκείμενες στις διαπραγματεύσεις. Οι συγκεκριμένες πηγές τόνισαν πως με το σχέδιο αυτό ζητείται από τις πλούσιες χώρες να δωρίζουν 100 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως μέχρι το 2020 στις φτωχές χώρες, ώστε αυτές να μπορέσουν να προσαρμόσουν τις οικονομίες τους και να αντιμετωπίσουν τις κλιματικές αλλαγές.


Η πιο πρόσφατη έκθεση αξιολόγησης από την Επιτροπή για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC), αναφέρει ότι η μέση θερμοκρασία του πλανήτη έχει ανέβει κατά 0,74 βαθμούς Κελσίου τα τελευταία 100 χρόνια, ωστόσο τα τελευταία 50 η θερμοκρασία ανέβηκε με δύο φορές γρηγορότερο ρυθμό σε σχέση με τα πρώτα 50. Η αύξηση της θερμοκρασίας είναι παγκόσμιο φαινόμενο και όσο πλησιάζουμε προς τους πόλους είναι ακόμα μεγαλύτερη. 
Στην Ευρώπη, τα τελευταία 100 χρόνια, η μέση θερμοκρασία έχει αυξηθεί κατά 1,1 βαθμούς Κελσίου. Τα καλοκαίρια η αύξηση της θερμοκρασίας είναι μεγαλύτερη.
Αν συνεχίσουν οι σημερινές τάσεις, τις επόμενες δεκαετίες η μέση θερμοκρασία στην επιφάνεια του πλανήτη προβλέπεται ότι θα αυξηθεί κατά 1,8 έως 4 βαθμούς Κελσίου. Συγκεκριμένα, προβλέπεται ότι μέχρι το 2080 η μέση θερμοκρασία θα έχει αυξηθεί κατά 2,1 έως 4 βαθμούς Κελσίου, με τις μεγαλύτερες αυξήσεις να παρατηρούνται στην Ανατολική και Νότια Ευρώπη.