Υλοποίηση της Ανοιχτής τάξης. Η Προσπάθεια του Δάσκαλου της Δράσης για Φως και Χρώμα στην Εκπαίδευση. Ο Δια Βίου και Ανυπέρβλητος Αγώνας του Δάσκαλου για τον Μαθητή Του...

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2007

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

23ος ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ,
ένας ιστορικός θεσμός για την πόλη της Αθήνας
Πρόκειται για τη διοργάνωση του κλασικότερου λαϊκού αγώνα δρόμου αγώνα σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο Γύρος της Αθήνας διοργανώνεται από τον Οργανισμό Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Αθηναίων για 23 χρόνια με την συμμετοχή και συμπαράσταση πολλών υπηρεσιών του Δήμου, φορέων της πολιτείας και του ιδιωτικού τομέα. Σήμερα, αποτελεί τον μεγαλύτερο και μαζικότερο λαϊκό αγώνα δρόμου της χώρας μας. Με συμμετοχή αθλητών από πολλές χώρες του κόσμου, με την αρτιότερη κάλυψη και οργάνωση και την πιο πλούσια πολιτιστική δράση, στοχεύει σε ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις.
Κάθε χρόνο χιλιάδες Αθηναίοι, μικροί και μεγάλοι, άτομα με ειδικές ανάγκες, αλλά και δημότες από άλλους Δήμους, πλημμυρίζουν τους δρόμους της Αθήνας με κέφι και ζωντάνια, δίνοντας μια διαφορετική εικόνα στην πόλη. Με αυτόν τον τρόπο στέλνουν κάθε φορά το μήνυμα της συναδέλφωσης, της χαράς του αθλητισμού και του “ευ αγωνίζεσθαι”. Ο Γύρος της Αθήνας δεν είναι άλλωστε αγώνας ταχύτητας. Είναι αγώνας συμμετοχής, Με αυτή την έννοια δε βραβεύονται οι ταχύτεροι αλλά όλοι οι συμμετέχοντες.
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Γύρος της Αθήνας δεν αποτελεί μόνο ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός για το Δήμο της Αθήνας αλλά και ένα Πολιτιστικό γεγονός.
Η μεγάλη διαδρομή των 8χλμ περικλείει όλα τα αξιοθέατα της Αθήνας, τους αρχαιολογικούς χώρους καθώς και τα ιστορικά μνημεία, κάνοντας τον Γύρο της Αθήνας μια αξέχαστη εμπειρία, δίνοντας στους αθλητές την ευκαιρία να θαυμάσουν στο πέρασμά τους, τον πολιτιστικό πλούτο και την ιστορία της Πόλης μας. Παράλληλα κατά τη διεξαγωγή του ο Γύρος της Αθήνας επενδύεται με καλλιτεχνικά δρώμενα. Μουσική, ζωγραφική, θεατρικές παραστάσεις κ.α. πλαισιώνουν αυτή τη γιορτή του Δήμου, δίνοντας ένα διαφορετικό τόνο στην εκδήλωση, αναδεικνύοντας τη σχέση Αθλητισμού – Πολιτισμού ως βασικά στοιχεία της κουλτούρας κάθε τόπου.
Σε πολλά σημεία της διαδρομής, μουσικά σύνολα, ροκ συγκροτήματα, μικροί θίασοι και μία σειρά από events και παιχνίδια, δημιουργούν μια μοναδική εικόνα αρμονικής σύνδεσης Αθλητισμού και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: