Υλοποίηση της Ανοιχτής τάξης. Η Προσπάθεια του Δάσκαλου της Δράσης για Φως και Χρώμα στην Εκπαίδευση. Ο Δια Βίου και Ανυπέρβλητος Αγώνας του Δάσκαλου για τον Μαθητή Του...

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2007

Τα παιδιά παίζουν μπάλα και δείχνουν κόκκινη κάρτα στη βία και στο ρατσισμό




Μια πραγματική γιορτή ποδοσφαίρου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου, στο ποδοσφαιρικό γήπεδο του Ρουφ, στα πλαίσια της 7ης κατά σειρά ετήσιας εβδομάδας κατά του ρατσισμού στην Ευρώπη. Η γιορτή είχε μεγάλη απήχηση στους μικρούς μας αθλητές, καθώς περισσότερα από 50 αγόρια και κορίτσια διαφόρων εθνικοτήτων και χρώματος, ηλικίας 9 – 13 ετών, αγωνίστηκαν ταυτόχρονα στα κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο του Ρουφ.
Ποιές ήταν οι ομάδες: η Ελπίδα, η Ειρήνη, η Συνοχή και η Άμιλλα. Τα χρώματά τους: κόκκινο, κίτρινο, πράσινο και πορτοκαλί αντίστοιχα.
Η σύνθεση των ομάδων θύμιζε μωσαϊκό παιδιών καθώς αγόρια και κορίτσια όλων των εθνικοτήτων, λευκά και έγχρωμα αποτελούσαν ένα σώμα, την ομάδα τους, συμβολίζονταν κατ’αυτόν τον τρόπο την καθολική ανάγκη για έναν υγιή αθλητισμό όπου το χρώμα, η εθνικότητα και κάθε είδους ρατσιστικές και βίαιες συμπεριφορές δεν έχουν θέση. Φορώντας κόκκινα μπλουζάκια (το χρώμα κόκκινο παραπέμπει στη βία ) και κρατώντας καρτελάκια όπου αναγραφόταν το μήνυμα που θέλουν να περάσουν τα παιδιά στους μεγαλύτερους, οι μικροί μας θεατές χειροκρότησαν τις ομάδες, χόρεψαν, τραγούδησαν και σηκώνοντας ψηλά τις καρτούλες τους φώναξαν δυνατά: Κόκκινη κάρτα στην βία και τον ρατσισμό!
Η γιορτή ολοκληρώθηκε με απονομή από αθλητές που παρευρέθηκαν στο Τουρνουά αναμνηστικών μεταλλίων και διπλωμάτων σε όλους τους μικρούς μας παίκτες. Ποια ομάδα κέρδισε; Όλες...γιατί στον αθλητισμό δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, παρά μόνο αγωνιζόμενοι αθλητές!

Δεν υπάρχουν σχόλια: