Υλοποίηση της Ανοιχτής τάξης. Η Προσπάθεια του Δάσκαλου της Δράσης για Φως και Χρώμα στην Εκπαίδευση. Ο Δια Βίου και Ανυπέρβλητος Αγώνας του Δάσκαλου για τον Μαθητή Του...

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2007

Μαγεία σε τεντωμένο σχοινί! Μην το χάσετε...


Δέκα πολύχρωμες μπάλες εκτινάσσονται στον αέρα. Ελάχιστα εκατοστά πριν ακουμπήσουν στο δάπεδο αλλάζουν κατευθύνσεις για να καταλήξουν στα σκοινιά που κρατούν στα χέρια τους οι πριγκίπισσες. Τεντωμένα σκοινιά μεταμορφώνονται σε δρόμο για βόλτες με ποδήλατο, ποτήρια και πιάτα αλλάζουν ρόλο ξίφη και σπαθιά «χορεύουν» στο κενό! Για τους κοινούς θνητούς αυτά μπορεί να φαίνονται ακατόρθωτα. Για τους καλλιτέχνες του περίφημου Εθνικού Θεάτρου Ακροβατών της Κίνας μοιάζουν παιχνίδι που παίζουν στα δάχτυλα! Πριν όμως το παιχνίδι γίνει ευχάριστο και ακόμη πιο απολαυστικό για τους θεατές, χρειάστηκαν σκληρή δουλειά, επίμονη εκπαίδευση και τόνοι ιδρώτα να κυλήσουν στο πρόσωπο των νεαρών ακροβατών. Αν μάλιστα περιγράφαμε με λέξεις όσα διαδραματίζονται στη σκηνή θα ήταν κυριολεκτικά «Θεαματικά Ακροβατικά». Οπως είναι και ο τίτλος της παράστασης «Spectacular Acrobatics» που θα παρουσιάσει το Εθνικό Θέατρο Ακροβατών της Κίνας για πρώτη φορά στην Αθήνα με λαμπερά χρώματα, εντυπωσιακά κοστούμια και εξωτικούς ήχους. Πολεμιστές, πριγκίπισσες, μάγισσες και δράκοντες – τους υποδύονται περισσότεροι από σαράντα καλλιτέχνες ηλικίας 25 ετών κατά μέσο όρο – θα οργώσουν τη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Χριστούγεννα στο Μέγαρο». .
Για 11 παραστάσεις, από τις 19 έως τις 23 και από τις 25 έως και τις 30 Δεκεμβρίου, το Εθνικό Θέατρο Ακροβατών της Κίνας προσκαλεί τους Ελληνες θεατές να βιώσουν ένα ανεπανάληπτο ταξίδι στη μαγεία της κινεζικής ακροβατικής παράδοσης. Σαν πρόβα τζενεράλε, λίγους μήνες πριν οι ακροβάτες του διάσημου συγκροτήματος εμφανιστούν στην Τελετή Εναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2008 στο Πεκίνο. «Δεν είναι μόνο ένα θέαμα υψηλών απαιτήσεων, αλλά αποτελεί μήνυμα και μια κοινή ευχή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008: ένας κόσμος ένα όνειρο» σημειώνει ο γενικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Ακροβατών της Κίνας, Γιου Φεμπ Γουάνγκ.Στα 60 χρόνια της καλλιτεχνικής του πορείας, το Εθνικό Θέατρο Ακροβατών έχει αποσπάσει πολλά μετάλλια σε τοπικούς και διεθνείς διαγωνισμούς.
Η κορυφαία διάκριση ήρθε το 2001 με την πληθώρα βραβείων που του απονεμήθηκαν στο Α’ Φεστιβάλ Ακροβατικής Τέχνης της Κίνας. Πρόσφατα, σάρωσε τα βραβεία στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Ακροβατικών του Αύριο στο Παρίσι και στο Διεθνές Φεστιβάλ Τσίρκου του Μόντε Κάρλο. Λίγο καιρό πριν το δούμε και στην Αθήνα, η Γιανγκ Σούο, διευθύντρια περιοδειών του συγκροτήματος, μίλησε στον ΕΤ.Κ από το Πεκίνο για την παράσταση, την εκπαίδευση των μαθητών στην Ανώτατη Διεθνή Σχολή Τεχνών του Πεκίνου (λειτουργεί από το 1995) και την ακροβατική τέχνη που εμφανίστηκε στην Κίνα πριν από 3.000 χρόνια.

Πατήστε εδώ,για το βίντεο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: