Υλοποίηση της Ανοιχτής τάξης. Η Προσπάθεια του Δάσκαλου της Δράσης για Φως και Χρώμα στην Εκπαίδευση. Ο Δια Βίου και Ανυπέρβλητος Αγώνας του Δάσκαλου για τον Μαθητή Του...

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

Η Ελλάδα συνεχίζει να υστερεί στη διείσδυση της ευρυζωνικότητας


Η διείσδυση της ευρυζωνικότητας(γρήγορο διαδίκτυο) αυξάνεται στην Ελλάδα με σχετικά γρήγορους ρυθμούς, συνεχίζει όμως να υπολείπεται σημαντικά του μέσου όρου στην ΕΕ, δείχνουν τα στοιχεία που δημοσιοποίησε την Πέμπτη η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

Το 2008 η διείσδυση της ευρυζωνικότητας παρουσίασε αύξηση κατά 4,3% και ανήλθε έτσι στο 13,4% του γενικού πληθυσμού. Ο αριθμός των ευρυζωνικών συνδέσεων (κυρίως DSL) έφτασε το Δεκέμβριο τις 1.506.614, συγκριτικά με 1.311.221 το 2007.

Όπως επισημαίνει η ΕΕΤΤ, η Ελλάδα «συνεχίζει να είναι μεταξύ των 5-6 κρατών-μελών [της ΕΕ] με την μεγαλύτερη [ετήσια] αύξηση σε ευρυζωνική διείσδυση».

Παρουσιάζει όμως «μικρή μόνο μείωση της απόστασης από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο». Είναι μάλιστα «απίθανο» να επιτύχει περαιτέρω βελτίωση το 2009, δεδομένου ότι η απόσταση που τη χωρίζει από την αμέσως προηγούμενη χώρα, την Ουγγαρία, ήταν εξαιρετικά υψηλή τον Ιούνιο του 2008 (4,5 ποσοστιαίες μονάδες).

Η ΕΕΤΤ καλεί την Πολιτεία να υλοποιήσει δράσεις προκειμένου να μειωθεί το ψηφιακό χάσμα από την υπόλοιπη Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: