Υλοποίηση της Ανοιχτής τάξης. Η Προσπάθεια του Δάσκαλου της Δράσης για Φως και Χρώμα στην Εκπαίδευση. Ο Δια Βίου και Ανυπέρβλητος Αγώνας του Δάσκαλου για τον Μαθητή Του...

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009

Σήμερα παρακολουθούμε θέατρο-Ομήρου «Ιλιάδα» (ΠΕΡΟΚΕ)


Η παιδική σκηνή του θεάτρου ΠΕΡΟΚΕ φιλοξενεί, από την Κυριακή 12 Οκτωβρίου, τη νέα παραγωγή για παιδιά, Ομήρου «Ιλιάδα». Το έργο είναι διασκευασμένο από την Κέλλυ Σταμουλάκη και παρουσιάζεται από τον θίασο «Αβάντι».

Η «Ιλιάδα», φτιαγμένη με αγάπη και σεβασμό για παιδιά, εφήβους, αλλά και για ενήλικες, είναι μία υπέροχη παράσταση γεμάτη εκπλήξεις!

Ο θίασος «Αβάντι» έχει αποδείξει στο χρόνο, πως οι παραγωγές του προσφέρουν ψυχαγωγία υψηλής εκπαιδευτικής αξίας και αισθητικής. Γι’ αυτό ίσως, το Υπουργείο Εξωτερικών προσέφερε την ευγενική του υποστήριξη προκειμένου η παράσταση, μετά την Αθήνα, να περιοδεύσει στον Απόδημο Ελληνισμό. 

Η Κέλλυ Σταμουλάκη απέδωσε το Ομηρικό έπος πιστά, με ύφος όμως παιγνιώδες και με άφθονο χιούμορ, κατορθώνοντας τη μετάβαση των θεατών στο μυθικό κόσμο των αρχαίων θεών και των ηρώων.

Η «ολοζώντανη» σκηνοθεσία του Κωστή Μεγαπάνου, σε συνδυασμό με τις κινηματογραφικές λήψεις, τα animation, τα φαντασμαγορικά σκηνικά, τα πολυάριθμα κοστούμια, τιςευρηματικές χορογραφίες με τα εναέρια στιγμιότυπα και βέβαια τον πολυμελή θίασο των ιδιαίτερα ταλαντούχων ηθοποιών, συνθέτουν ένα μείγμα δυνατών συγκινήσεων που εξάπτει τη φαντασία.

Οι υπέροχες μελωδίες και τα συναρπαστικά τραγούδια του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, που θα ερμηνεύσουν μουσικοί και ηθοποιοί, ζωντανά επί σκηνής με κρουστά και έγχορδα, υπογραμμίζουν την καταιγιστική δράση και τις έντονες εναλλαγές συναισθημάτων.

Η παράσταση είναι μια καλλιτεχνική δημιουργία που κινείται μεταξύ ιστορίας και μύθου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: