Υλοποίηση της Ανοιχτής τάξης. Η Προσπάθεια του Δάσκαλου της Δράσης για Φως και Χρώμα στην Εκπαίδευση. Μια Υλοποιούμενη πρόταση Χωρίς Τέλος και με Όραμα. Ο Δια Βίου και Ανυπέρβλητος Αγώνας του Δάσκαλου για το Μαθητή Του...

Κυριακή, 4 Ιανουαρίου 2009

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ!

Η αμερικανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας έδωσε άδεια για την κατασκευή του Spaceport America, του πρώτου εμπορικού διαστημικού κέντρου, το οποίο κατασκευάζεται στο Νέο Μεξικό για να εξυπηρετεί μεταξύ άλλων τις τουριστικές εκτοξεύσεις της Virgin Galactic.

H άδεια για οριζόντιες και κάθετες απογειώσεις δόθηκε έπειτα από την έγκριση μελέτης περιβαλλοντικών όρων, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Αυτές οι δύο άδειες από την κυβέρνηση αποτελούν τα επόμενα βήματα στο δρόμο για ένα πλήρως λειτουργικό εμπορικό διαστημοδρόμιο» ανακοίνωσε η Υπηρεσία Διαστήματος του Νέου Μεξικού (NMSA)

Η τοποθεσία του Spaceport America ήδη χρησιμοποιείται για εκτοξεύσεις πυραύλων από εταιρείες όπως οι Lockheed Martin, Rocket Racing/Armadillo Aerospace, UP Aerospace, Microgravity Enterprises και Payload Specialities. Το πρώτο τρίμηνο του 2009 θα αρχίσει η κατασκευή ενός τερματικού σταθμού και ενός υπόστεγου για τις πτήσεις που θα απογειώνονται οριζόντια, όπως τα συμβατικά αεροπλάνα.

H NMSA ελπίζει να υπογράψει τον επόμενο μήνα συμφωνία συνεργασίας με τη Virgin Galactic, μια εταιρεία του μεγάλου ομίλου Virgin που σχεδιάζει να προσφέρει για πρώτη φορά τουριστικές υποτροχιακές(Υποτροχιακή Πτήση (Suborbital Flight) είναι η πτήση κατά την οποία το σκάφος φτάνει σε ύψος πάνω από τα 100 χιλιόμετρα (62 μίλια) από την επιφάνεια της θάλασσας, ύψος που θεωρείται το σύνορο του διαστήματος, και επιστρέφει στη Γη χωρίς να μπει σε τροχιά γύρω της) πτήσεις σε ύψος 100 χιλιομέτρων, το επίσημο όριο του Διαστήματος.

Η εταιρεία ελπίζει ότι το εξαθέσιο σκάφος SpaceShipTwo που δοκιμάζει θα εξυπηρετεί κάθε χρόνο 500 επιβάτες, πρόθυμους να πληρώσουν 145.000 ευρώ έκαστος για να ζήσουν την εμπειρία της μηδενικής βαρύτητας(ΚΛΙΚ) για τρία έως τέσσερα λεπτά.

Ιδιωτικό διαστημικό κέντρο που θα εξυπηρετεί πτήσεις της Virgin Galactic αναμένεται να ξεκινήσει να κατασκευάζεται και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ενώ και ο Τζεφ Μπέζος, ιδρυτής του Amazon.com, σκοπεύει να μετατρέψει σε διαστημοδρόμιο το ράντσο του στο Τέξας.

Δες τι θυμάσαι:ΚΛΙΚ

Δείτε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: