Υλοποίηση της Ανοιχτής τάξης. Η Προσπάθεια του Δάσκαλου της Δράσης για Φως και Χρώμα στην Εκπαίδευση. Ο Δια Βίου και Ανυπέρβλητος Αγώνας του Δάσκαλου για τον Μαθητή Του...

Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2009

Ελεύθερος ο Τζορτζ, ο αστακός








Έγινε διάσημος. Το όνομα του είναι Τζορτζ και είναι αστακός. Η ηλικία του εκτιμάται ότι φτάνει τα 140 χρόνια και το βάρος του είναι εννέα κιλά. Το νεοϋορκέζικο εστιατόριο που τον είχε αγοράσει για μασκότ υποχώρησε στις πιέσεις των περιβαλλοντιστών PETA και δέχτηκε να τον απελευθερώσει.

Ετσι το διάσημο καρκινοειδές απελευθερώθηκε έξω από το Κένενμπουνκπορτ του Μέιν, όπου η αλιεία αστακού απαγορεύεται.
 Όλα άρχισαν πριν από δύο εβδομάδες, όταν πιάστηκε από ψαράδες έξω από τις ακτές του Καναδά και πουλήθηκε για 100 δολάρια στο εστιατόριο City Crab and Seafood που ειδικεύεται στα θαλασσινά. Οι υπεύθυνοι της επιχείρησης διαβεβαιώνουν ότι δεν σκόπευαν να μαγειρέψουν τον Τζορτζ, αλλά θα τον κρατούσαν ζωντανό στο ενυδρείο ως μασκότ.
Λίγες ημέρες αργότερα, όμως, η ακτιβιστική οργάνωση PETA (People for the Ethical Treatment of Animals, «Ανθρωποι για την Ηθική Μεταχείριση των Ζώων») δέχτηκε τηλεφώνημα από κάποιον πελάτη του εστιατορίου που εξέφραζε την ανησυχία του.
Το εστιατόριο τελικά δέχτηκε το αίτημα της PETA για απελευθέρωση και απέσπασε συγχαρητήρια από την οργάνωση για τη «φιλεύσπλαχνη» απόφαση να επιστρέψει στον ωκεανό τον «ευγενή ηλικιωμένο». Δεδομένου ότι οι αστακοί συνεχίζουν να μεγαλώνουν σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους, η ηλικία τους μπορεί να εκτιμηθεί από το βάρος. Ο Τζορτζ ζυγίζει εννέα ολόκληρα κιλά, οπότε πρέπει να είναι περίπου 140 ετών, εκτίμησε η PETA. 

Μάθε για τον αστακό: KΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια: