Υλοποίηση της Ανοιχτής τάξης. Η Προσπάθεια του Δάσκαλου της Δράσης για Φως και Χρώμα στην Εκπαίδευση. Ο Δια Βίου και Ανυπέρβλητος Αγώνας του Δάσκαλου για τον Μαθητή Του...

Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2009

ΟΙ ΛΙΜΝΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ





                                                      ΛΙΜΝΗ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑ
                                                     ΛΙΜΝΗ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ
Εδώ περισσότερα για τις λίμνες της Ελλάδας: ΚΛΙΚ

Η λίμνη Τριχωνίδα: KΛΙΚ
                                 

Άσκηση:KΛΙΚ


Οι Πρέσπες είναι δύο λίμνες στο βορειοδυτικό άκρο της Ελλάδας. Η Μεγάλη Πρέσπα χωρίζεται ανάμεσα στην Ελλάδα, την Π.Γ.Δ.Μ, και την Αλβανία. Η Μικρή Πρέσπα βρισκεται κυρίως στη Ελλάδα, ενώ ένα μικρό τμήμα στα δυτικά της ανήκει στην Αλβανία.
Η λίμνη Δοϊράνη βρίσκεται στα σύνορα Ελλάδας και Π.Γ.Δ.Μ.
  • Με βάση τη γεωγραφική θέση των παραπάνω λιμνών και διαβάζονας το παρακάτω απόσπασμα  εκφράστε τις απόψεις σας.
Είκοσι χρόνια «Πρέσπεια 2008»
 Μήνυμα ειρήνης και πολιτισμού από την ακριτική Φλώρινα.

Μήνυμα ειρηνικής- γεωγραφικής, πολιτικής και πολιτιστικής- συνύπαρξης στέλνουν για 20η χρονιά φέτος τα «Πρέσπεια», η πολιτιστική και όχι μόνο διοργάνωση στην ακριτική Φλώρινα.

Ανάμεσα στη Μαρία Κάλλας και το Βασίλη Τσιτσάνη, τον Θεόδωρο Αγγελόπουλο και το Γιώργο Νταλάρα, την Ελένη Καραϊνδρου και τον ακορντεονίστα Λάζαρο Κουλαξίζη, το Διονύση Γραμμένο (διακρίθηκε πρόσφατα με το κλαρινέτο του σε πανευρωπαϊκό μουσικό διαγωνισμό) και τη συμφωνική ορχήστρα της Σόφιας, τον Σέρβο Γκόραν Μπρέγκοβιτς και τη ρωσική χορωδία Τρετιακόβ, τον Διονύση Σαββόπουλο και τη χορωδία Τρικάλων, Έλληνες και ξένοι προσκεκλημένοι αλλά και οι ίδιοι οι κάτοικοι της ακριτικής Φλώρινας στέλνουν αλλά και λαμβάνουν το μήνυμα της διοργάνωσης : «Μπορούμε να συνυπάρξουμε ειρηνικά κρατώντας μακριά μας τους όποιους εθνικισμούς».




Δεν υπάρχουν σχόλια: