Υλοποίηση της Ανοιχτής τάξης. Η Προσπάθεια του Δάσκαλου της Δράσης για Φως και Χρώμα στην Εκπαίδευση. Ο Δια Βίου και Ανυπέρβλητος Αγώνας του Δάσκαλου για τον Μαθητή Του...

Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2009

Σήμα κινδύνου εκπέμπει ο Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος της Αυστραλίας




O Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος της Αυστραλίας επεκτάθηκε με τον βραδύτερο ρυθμό των τελευταίων 400 ετών, λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη και της αυξανόμενης οξύτητας των υδάτων. Έρευνα του Αυστραλιανού Ινστιτούτου Θαλασσίων Ερευνών σε μεγάλους όγκους κοραλλιών, ηλικίας πολλών εκατοντάδων ετών, έδειξε ότι η ασβεστοποίησή τους έχει μειωθεί κατά 13,3% σε σχέση με τη δεκαετία του 1990.

 Η μείωση αυτή δεν έχει προηγούμενο για τέσσερις αιώνες, απειλώντας τα είδη που ζουν στον ύφαλο, όπως σημειώνει το ΒΒC. 
Οι επιστήμονες, μάλιστα, προειδοποιούν ότι αλλαγές στην βιοποικιλότητα(σύνολο των γονιδίων, των βιολογικών ειδών, των οικοσυστημάτων και των πολιτισμών μιας περιοχής) των οικοσυστημάτων αυτών είναι άμεσα επικείμενες.
 Ο Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος είναι ο πιο εκτεταμένος του πλανήτη και απαρτίζεται από περισσότερους από 2.900 μεμονωμένους υφάλους και 900 νησιά. Τα μεγαλύτερα κοράλλια του Υφάλου έχουν ηλικία πολλών αιώνων και μεγαλώνουν με ρυθμό μόλις 1,5 εκατοστό το χρόνο. 

Διάβασε εδώ: ΚΛΙΚ1

Όταν τελειώσεις την ανάγνωση της ανάρτησης,εμπλουτίσεις το λεξιλόγιό σου και διαβάσεις για το Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο κάνε: ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια: