Υλοποίηση της Ανοιχτής τάξης. Η Προσπάθεια του Δάσκαλου της Δράσης για Φως και Χρώμα στην Εκπαίδευση. Ο Δια Βίου και Ανυπέρβλητος Αγώνας του Δάσκαλου για τον Μαθητή Του...

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2009

"Λυπηρό ατύχημα"



Ένα σύννεφο από συντρίμμια ενός αποτυχημένου ρωσικού πυραύλου που εξερράγη απρόσμενα  πάνω από την Αυστραλία το 2006,όπως φαίνεται σε μια φωτογραφία   της NASA.

Το Πεντάγωνο(το υπουργείο άμυνας των HΠA) δεν "είχε προβλέψει" τη σύγκρουση στο διάστημα ενός αμερικανικού εμπορικού δορυφόρου με ένα ρωσικό στρατιωτικό δορυφόρο, ένα ατύχημα ιδιαίτερα σπάνιο, παραδέχτηκε σήμερα ένας από τους εκπροσώπους του, ο Μπράιαν Ουίτμαν. 

"Δεν προβλέψαμε τη σύγκρουση αυτή", δήλωσε. 

Η εταιρεία Iridium, που εδρεύει στο Μπεθεσδά, στο Μέριλαντ, ανακοίνωσε την Πέμπτη το βράδυ ότι "έχασε έναν δορυφόρο που ήταν σε επιχειρησιακή λειτουργία" μετά από σύγκρουση με έναν παροπλισμένο ρωσικό δορυφόρο--ένα επεισόδιο που θεωρείται ως ένα από τα πρώτα μεγάλα ατυχήματα αυτού του είδους στο διάστημα. 

"Η ικανότητά μας να παρακολουθούμε κάθε αντικείμενο που έχει κατασκευαστεί από ανθρώπους σε τροχιά γύρω από τη γη", που υπολογίζονται σε 18.000, "είναι περιορισμένη", εξήγησε ο Ουίτμαν. "Υπάρχουν τόσοι (δορυφόροι) για τους οποίους πρέπει να έχουμε προτεραιότητες παρακολούθησης", τόνισε, αναφερόμενος στις επανδρωμένες πτήσεις ή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS). 

"Είναι ένα λυπηρό ατύχημα που υπογραμμίζει τη σημασία της συνεργασίας και της συνεργασίας στο διάστημα", και "πιστεύω ότι η ευθύνη είναι μοιρασμένη", δήλωσε σημειώνοντας ότι υπάρχουν λύσεις για να ελέγχονται οι εκτός χρήσης δορυφόροι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: