Υλοποίηση της Ανοιχτής τάξης. Η Προσπάθεια του Δάσκαλου της Δράσης για Φως και Χρώμα στην Εκπαίδευση. Ο Δια Βίου και Ανυπέρβλητος Αγώνας του Δάσκαλου για τον Μαθητή Του...

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΔΟΡΥΦΟΡΟΥ-ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ,ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΛΟΓΟΥ

Απέτυχε να μπει σε τροχιά ο πρώτος δορυφόρος της NASA που θα χαρτογραφούσε τις εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα στη Γη, επιτρέποντας την καλύτερη κατανόηση του φαινομένου του θερμοκηπίου και της εξέλιξης της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Ένα τεχνικό πρόβλημα, απροσδιόριστης ακόμη φύσεως, απέτρεψε τον αποχωρισμό του δορυφόρου Orbiting Carbon Observatory από τον πύραυλο τύπου Taurus XL που τον μετέφερε, αρκετά λεπτά μετά την εκτόξευση από τη βάση Βάντενμπεργκ της Καλιφόρνια.

Η NASA εξακολουθεί να κάνει αποτίμηση(εκτίμηση) της κατάστασης και πρόκειται να προχωρήσει εντός των επόμενων ωρών σε συνέντευξη Τύπου.

Εντούτοις, εκπρόσωπος της NASA παραδέχτηκε νωρίτερα ότι «δεν είχαμε επιτυχή εκτόξευση» γεγονός που ουσιαστικά ακυρώνει την αποστολή του Orbiting Carbon Observatory.

Ο δορυφόρος στοίχισε 280 εκατομμύρια δολάρια και θα βοηθούσε τη βελτίωση των κλιματικών μοντέλων, προκειμένου να βοηθήσει τους ερευνητές να κατανοήσουν καλύτερα την πορεία και την εξέλιξη του φαινομένου του θερμοκηπίου.


               

          
    


 
 
 
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        

χαρτογραφώ  : συντάσσω και σχεδιάζω γεωγραφικούς χάρτες

Δεν υπάρχουν σχόλια: