Υλοποίηση της Ανοιχτής τάξης. Η Προσπάθεια του Δάσκαλου της Δράσης για Φως και Χρώμα στην Εκπαίδευση. Μια Υλοποιούμενη πρόταση Χωρίς Τέλος και με Όραμα. Ο Δια Βίου και Ανυπέρβλητος Αγώνας του Δάσκαλου για το Μαθητή Του...

Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2009

Το κλίμα θα επιδεινώσει τη διατροφική κρίση-ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ,ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ,ΑΦΗΓΗΣΗ,ΣΧΟΛΙΑ


Τα Ηνωμένα Έθνη προειδοποιούν ότι η διεθνής διατροφική κρίση μπορεί να επιδεινωθεί δραματικά από τις κλιματικές αλλαγές, καθώς μέχρι και το 25% της παγκόσμιας παραγωγής τροφίμων κινδυνεύει να χαθεί εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων, της λειψυδρίας, των επιδρομών πεινασμένων ζώων στις καλλιέργειες και της υποβάθμισης των εδαφών(από την ανεξέλεγκτη απόρριψη βιομηχανικών και αστικών αποβλήτων).

Σύμφωνα με έκθεση που παρουσίασε το Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον (UNEP) κατά τη διάρκεια συνάντησης 100 και πλέον υπουργών Περιβάλλοντος από όλο τον κόσμο στο Ναϊρόμπι της Κένυας, οι τιμές των ειδών διατροφής μπορεί να αυξηθούν έως και 50% μέσα σε λίγες δεκαετίες, οδηγώντας σε εξαθλίωση τους φτωχούς, οι οποίοι δαπανούν έως και το 90% των εισοδημάτων τους για τροφή.

Την ίδια στιγμή, περισσότερα από τα μισά τρόφιμα που παράγονται σήμερα στον κόσμο χάνονται, σπαταλώνται ή καταλήγουν στα σκουπίδια εξαιτίας της ανεπαρκούς διαχείρισης της διατροφικής αλυσίδας, ενώ οι σύγχρονες μέθοδοι επεξεργασίας θα επέτρεπαν την επαναχρησιμοποίησή τους ως ζωοτροφές, αποκαλύπτει ο διευθυντής του Προγράμματος Ασίμ Στάινερ.

«Μόλις το 43% των δημητριακών που παράγονται στον κόσμο προορίζεται για κατανάλωση από τους ανθρώπους», αποκαλύπτει το UNEP, το οποίο προειδοποιεί ότι εάν οι άνθρωποι κατανάλωναν το σύνολο των παραγόμενων δημητριακών και παρήγαν ζωοτροφές ανακυκλώνοντας τα υπολείμματα των τροφών, θα μπορούσαν να τραφούν 3 δισεκατομμύρια άνθρωποι περισσότεροι μέχρι το 2050.

Σύμφωνα με τον FAO, τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών, ο αριθμός των ανθρώπων που υποφέρουν από την πείνα αυξήθηκε το 2008 κατά 40 εκατομμύρια, φτάνοντας τα 973 εκατομμύρια παγκοσμίως.Δεν υπάρχουν σχόλια: