Υλοποίηση της Ανοιχτής τάξης. Η Προσπάθεια του Δάσκαλου της Δράσης για Φως και Χρώμα στην Εκπαίδευση. Ο Δια Βίου και Ανυπέρβλητος Αγώνας του Δάσκαλου για τον Μαθητή Του...

Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2009

10 χρόνια ευρώ: Ιστορική αναδρομή


Για μια οικογενειακή μαθησιακή προσέγγιση:


Την 1η Ιανουαρίου 2009, η Σλοβακία θα υιοθετήσει το ευρώ και έτσι θα καταστεί η 16η χώρα της ΕΕ που θα το έχει πράξει, 10 έτη μετά την καθιέρωση του κοινού νομίσματος από 11 χώρες. Την Πρωτοχρονιά, στα 499,7 εκατομμύρια συνολικό πληθυσμό της ΕΕ, τα 328,6 εκατομμύρια θα μοιράζονται το ευρώ.

Αναμνηστικό κέρμα των δύο ευρώ

Για να εορτάσουν την επέτειο του ευρώ, οι χώρες της ευρωζώνης θα εκδώσουν συνολικά από την 1η Ιανουαρίου 84 εκατομμύρια αναμνηστικά κέρματα των 2€. Το σχέδιο του ειδικού νομίσματος επελέγη με ψηφοφορία του κοινού στο διαδίκτυο, που διοργάνωσε η Επιτροπή.

Κυκλοφορεί το νέο κέρμα των 2 ευρώ

Σε κυκλοφορία τίθενται από 2 Ιανουαρίου 2009 τα νέα μεταλλικά κέρματα των 2€ που εκδόθηκαν για τον εορτασμό της 10ης επετείου της Ο.Ν.Ε.

Τα κέρματα «κόπηκαν» σε ποσότητα των 4.000.000 τεμαχίων. Στη μία, εθνική, όψη φέρουν στο κέντρο του πυρήνα εντός ακανόνιστου δακτυλίου σχέδιο ανθρώπου σε πρωτόγονη μορφή μαζί με το σύμβολο του ευρώ, ένα σχέδιο που παραπέμπει σε αρχαίο νόμισμα, ενώ στη δεύτερη όψη, κοινή για όλες τις χώρες της ευρωζώνης, η παράσταση παραμένει ίδια με τα κέρματα της αξίας αυτής με έτος κοπής το 2008, τα οποία ήδη κυκλοφορούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: