Υλοποίηση της Ανοιχτής τάξης. Η Προσπάθεια του Δάσκαλου της Δράσης για Φως και Χρώμα στην Εκπαίδευση. Ο Δια Βίου και Ανυπέρβλητος Αγώνας του Δάσκαλου για τον Μαθητή Του...

Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2009

Για να διαβάζουν και οι μεγάλοι και να "μπαίνουν" στον κόσμο του διαδικτύου-Αριστουργήματα πολιτισμού μέσα από το Google Earth


Μερικά από τα σημαντικότερα αριστουργήματα ενός εκ των σπουδαιότέρων μουσείων του κόσμου, θα είναι ψηφιακά διαθέσιμα, σε αρκετά μεγάλη ανάλυση, μέσα από το Google Earth, κατόπιν συμφωνίας της Google με το Ισπανικό μουσείο Πράδο.
 
Με την συμφωνία αυτή, δίνεται η δυνατότητα στους εραστές της τέχνης να θαυμάσουν από κοντά μερικές από τις πιο γνωστές δημιουργίες διάσημων καλλιτεχνών. Από τόσο κοντά που θα μπορούν να διακρίνουν λεπτομέρειες αόρατες στο γυμνό μάτι, όπως σε κάποιες περιπτώσεις τα ίχνη των πινελιών!

Ιδίως σ' έναν από τους πίνακες, την «Αποκαθήλωση από τον Σταυρό» του Ρογήρου φαν ντερ Βέιντεν, μπορούμε να διακρίνουμε μ' απόλυτο ρεαλισμό ένα  "μαργαριταρένιο" δάκρυ στα μάτια του Αγίου Ιωάννη, τόνισε η εμπνεύστρια του προγράμματος Κλάρα Ριβέρα. Η ίδια, που εργάζεται στο Google Earth, είχε την ιδέα για την εφαρμογή του κατά την επίσκεψή της στο Πράδο.
 
Συνολικά 14 πίνακες θα είναι διαθέσιμοι μέσα από το Google Earth, μεταξύ των οποίων οι «Οι Κήποι της Απόλαυσης» του Ιερώνυμου Μπός, «Οι τρεις Χάριτες» του Ρούμπενς, "Las Meninas" του Ντιέγκο Βελάσκεζ  κ.α.
 
Όποιος θέλει να θαυμάσει από κοντά τους πίνακες, το μόνο που έχει να κάνει είναι να ανοίξει το Google Earth και να ψάξει στο Search, για το μουσείο Πράδο στη Μαδρίτη (Prado museum).
 
Οι εικόνες έχουν ανάλυση 14 χιλιάδων megapixels και κάθε μία προήλθε από συρραφή 8 χιλιάδων εικόνων υψηλής ανάλυσης οι οποίες τραβήχτηκαν στο μουσείο Prado στο διάστημα από τον Μάιο μέχρι και τον Ιούλιο του 2008!

Δεν υπάρχουν σχόλια: