Υλοποίηση της Ανοιχτής τάξης. Η Προσπάθεια του Δάσκαλου της Δράσης για Φως και Χρώμα στην Εκπαίδευση. Ο Δια Βίου και Ανυπέρβλητος Αγώνας του Δάσκαλου για τον Μαθητή Του...

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2009

Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ Κ. ΔΙΝΕΙ ΧΩΡΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

                                                   ΠΡΟΣΕΧΩΣ

                                                      ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ

ΤΟ ΒΙΑΙΟ ΣΥΜΠΑΝ

  Ψηφιακή Παράσταση 
Διάρκεια: 40΄
Στην πρόσκαιρη ζωή μας στη Γη τίποτε δεν μας φαίνεται τόσο μόνιμο και σταθερό όσο τ' άστρα στον ουρανό. Χρόνια και χρόνια τώρα, τα ίδια άστρα, στους ίδιους αστερισμούς, λαμπυρίζουν στα θερά όσο κι ο Ήπιος. Τα πάντα εκεί πάνω μοιάζουν αναλλοίωτα, γαλήνια και ειρηνικά! Κι όμως, όλα όσα βλέπουμε στον έναστρο ουρανό δεν είναι παρά μια καλοστημένη απάτη! Γιατί αν επι χειρούσαμε ένα ταξίδι ανάμεσα στ' άστρα, δεν θα βρίσκαμε ένα ήρεμο και αναλλοίωτο Σύμπαν, αλλά θ' ανακαλύπταμε απτές απο δείξει για το αντίθετο. Μια συνεχή δημιουργία και καταστροφή, σ' ένα εξαιρετικά «Βίαιο Σύμπαν»! 

                                   

10° Φεστιβάλ Γαλλικού κινηματόγραφου
Dans le cadre du 10e FESTIVAL DU FILM FRANCOPHONE



                           
                 Εθνικό Θέατρο Ακροβατών της Κίνας



Η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ


Εικαστικό Παιδικό Εργαστήρι γύρω από

το έργο του Claude Courtecuisse

  Χρηστικά αντικείμενα της καθημερινότητας όπως ποτήρια, κούπες, κουζινικά σκεύη και άλλα, αποτελούν τις πρώτες ύλες για τη δημιουργία πρωτότυπων γλυπτικών κατασκευών στο ύφος των έργων του Γάλλου καλλιτέχνηClaude Courtecuisse.

 

Χρησιμοποιώντας τα αντικείμενα αυτά τα παιδιά κατασκευάζουν τα δικά τους έργα, ασκούν τη φαντασία και τη συνδυαστική τους σκέψη, και έρχονται σε επαφή με τις έννοιες της ύλης, του χρώματος και της κλίμακας. 

 

Το εργαστήρι συνοδεύεται από μια σειρά φωτογραφιών, σχεδίων και κατασκευών του καλλιτέχνη, καθώς και από μια διαδραστική εγκατάσταση με την οποία τα παιδιά καλούνται να δημιουργήσουν και ταυτόχρονα να προβάλουν στο χώρο τις δικές τους ψηφιακές κατασκευές.

 

Μέσα από τις δημιουργίες των παιδιών η κοινότυπη φύση των αντικειμένων αυτών επαναπροσδιορίζεται και η ομορφιά τους αποκαλύπτεται.

 

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ






Δεν υπάρχουν σχόλια: