Υλοποίηση της Ανοιχτής τάξης. Η Προσπάθεια του Δάσκαλου της Δράσης για Φως και Χρώμα στην Εκπαίδευση. Ο Δια Βίου και Ανυπέρβλητος Αγώνας του Δάσκαλου για τον Μαθητή Του...

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2009

Πύραυλοι με βιοκαύσιμα στο διάστημα



Το βιοντίζελ προβάλλει ως αποτελεσματική εναλλακτική λύση στην κηροζίνη για καύσιμο πυραύλων.

Σε δοκιμή που πραγματοποίησε η εταιρεία Flometrics, με έδρα την Καλιφόρνια, το βιοντίζελ που είναι ήδη διαθέσιμο στην αγορά έδωσε σχεδόν την ίδια ενέργεια ώθησης με τα συμβατικά πυραυλικά καύσιμα.

Τα βιοκαύσιμα ήδη δοκιμάζονται από τις αεροπορικές εταιρείες, όμως στους κατασκευαστές πυραύλων το ανάλογο ενδιαφέρον ήταν μικρότερο μέχρι τώρα για τα εναλλακτικά καύσιμα, κάτι που αναμένεται να αλλάξει μετά την πετυχημένη δοκιμή της Flometrics. Η Flometrics αισιοδοξεί ότι το βιοντίζελ είναι πολλά υποσχόμενο.

Το συγκεκριμένο καύσιμο περιέχει περισσότερο οξυγόνο από την κηροζίνη, συνεπώς η μείωση του υγρού οξυγόνου στο μείγμα θα μπορούσε μελλοντικά να αυξήσει ακόμη περισσότερο την ανυψωτική ισχύ του.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι τα βιοκαύσιμα μπορεί τελικά να έχουν περισσότερα τεχνικά παρά περιβαλλοντικά πλεονεκτήματα, με δεδομένο ότι η καύση τους συνεχίζει να αφήνει πίσω της πολλά από τα ίδια υποπροϊόντα που αφήνει και η κηροζίνη, όπως το διοξείδιο του άνθρακα, δηλαδή το κατ’ εξοχήν «αέριο του θερμοκηπίου».


Άσκηση:ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια: