Υλοποίηση της Ανοιχτής τάξης. Η Προσπάθεια του Δάσκαλου της Δράσης για Φως και Χρώμα στην Εκπαίδευση. Ο Δια Βίου και Ανυπέρβλητος Αγώνας του Δάσκαλου για τον Μαθητή Του...

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2009

Το Google Earth πάει... 20.000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα


Στους βυθούς των ωκεανών θα μπορούν πλέον να «ταξιδεύουν» οι χρήστες του Google Earth. Η νέα έκδοση της υπηρεσία της εταιρείας Google Inc περιλαμβάνει και απεικονίσεις σημαντικού μέρους του βυθού των ωκεανών, οι οποίοι καλύπτουν τα δύο τρίτα της Γης.

Για τη νέα έκδοση χρησιμοποιήθηκαν φωτογραφίες και βίντεο από το National Geographic, στοιχεία από τα σόναρ του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού, αλλά και από πολλούς ωκεανογραφικούς φορείς.

Στην εκδήλωση για την παρουσίαση του προγράμματος που έγινε στην Ακαδημία επιστημών στο Σαν Φραντζίσκο, ο επίτιμος καλεσμένος Αλ Γκορ, μίλησε για τα πλεονεκτήματα που προσφέρει το Google Earth στην μάχη ενάντια στην μόλυνση του περιβάλλοντος.

Όπως ανέφερε ο Γκορ, ο οποίος είναι γνωστός για τις περιβαλλοντικές του ευαισθησίες, οι άνθρωποι μπορούν πλέον μόνοι τους να διαπιστώσουν πόσο ραγδαίες είναι οι αλλαγές του περιβάλλοντος εξαιτίας της κλιματικής κρίσης.

Την δωρεάν έκδοση του Google Earth χρησιμοποιούν πάνω από 500 εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο, ενώ η πλήρης έκδοση κοστίζει 400 δολάρια.

 Google Earth downloads page

Δεν υπάρχουν σχόλια: