Υλοποίηση της Ανοιχτής τάξης. Η Προσπάθεια του Δάσκαλου της Δράσης για Φως και Χρώμα στην Εκπαίδευση. Ο Δια Βίου και Ανυπέρβλητος Αγώνας του Δάσκαλου για τον Μαθητή Του...

Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2008

Τραγικά τα στοιχεία υποσιτισμού στην Αϊτή

Τουλάχιστον 26 παιδιά

έχασαν τη ζωή τους τον Οκτώβριο εξ αιτίας του υποσιτισμού και των

επιπλοκών που προκάλεσε στην υγεία τους, καθώς ο λιμός σαρώνει την Αϊτή, έγινε γνωστό αυτήν την εβδομάδα από το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Επισιτισμού (PAM ή WFP) του ΟΗΕ.

"Είκοσι έξι παιδιά απεβίωσαν τον Οκτώβριο στο χωριό Μπαϊέ ντ' Οράνζ στη νοτιοανατολική Αϊτή και άλλα 50 παιδιά σε κρίσιμη κατάσταση μεταφέρθηκαν σε κέντρα υγείας από διεθνείς οργανισμούς", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Μύρτα Κάουλαρντ, διευθύντρια του προγράμματος στην Αϊτή--τη φτωχότερη χώρα σε ολόκληρη την αμερικανική ήπειρο.

Τα παιδιά που βρίσκονταν στην κρισιμότερη κατάσταση μεταφέρθηκαν με ελικόπτερα του Προγράμματος σε νοσοκομεία των οργανώσεων Γιατροί Χωρίς Σύνορα και Γιατροί του Κόσμου.

"Οι περιοχές όπου αυτά τα παιδιά πέθαναν δέχθηκαν σαρωτικό πλήγμα από τις καταιγίδες του Σεπτεμβρίου. Χιλιάδες άνθρωποι που ζουν σε ορεινές περιοχές είναι αποκλεισμένοι", είπε η Κάουλαρντ, τονίζοντας ότι πολλές κοινότητες, όπου ζουν εκατοντάδες παιδιά, δεν έχουν καθόλου τρόφιμα.

"Ανησυχούμε για την κατάσταση, θα είναι ιδιαίτερα εύθραυστη σε όλη τη χώρα το πρώτο διάστημα του 2009", υπογράμμισε.

Το Πρόγραμμα διανέμει φαγητό στις οικογένειες πολλών εκ των περίπου 630.000 Αϊτινών που έμειναν άστεγοι από τέσσερις καταιγίδες και κυκλώνες που έπληξαν τη χώρα τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο, στοιχίζοντας τη ζωή 793 ανθρώπων, εκ των οποίων 466 κατοίκων της πόλης Γκοναΐβ στο βορρά. Άλλοι 300 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται, σύμφωνα με την υπηρεσία πολιτικής προστασίας της Αϊτής.

Ερωτήσεις:

  • Φτιάξε προτάσεις με τις χρωματισμένες λέξεις(ΚΛΙΚ και βλέπεις ερμηνεία)
  • Βρες την Αϊτή(Haiti) στο Google Earth

Δεν υπάρχουν σχόλια: