Υλοποίηση της Ανοιχτής τάξης. Η Προσπάθεια του Δάσκαλου της Δράσης για Φως και Χρώμα στην Εκπαίδευση. Ο Δια Βίου και Ανυπέρβλητος Αγώνας του Δάσκαλου για τον Μαθητή Του...

Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2008

Η τηλεόραση είναι το καταφύγιο των δυστυχισμένων


Περισσότερες ώρες μπροστά στην τηλεόραση περνούν όσοι νοιώθουν δυστυχισμένοι συγκριτικά με όσους δηλώνουν ευτυχισμένοι. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ στις ΗΠΑ.

Η μελέτη τους βασίστηκε σε στοιχεία για τις συνήθειες 30.000 Αμερικανών την περίοδο 1975-2006. Όπως διαπίστωσαν, οι ευτυχείς έβλεπαν τηλεόραση 19 ώρες την εβδομάδα, ενώ οι δυστυχείς τουλάχιστον 25 ώρες κατά μέσο όρο, δηλαδή 30% περισσότερο.

Οι ερευνητές δεν είναι σε θέση να πουν με σιγουριά, εάν η δυστυχία οδηγεί στην τηλεόραση ή εάν η τηλεόραση φέρνει δυστυχία. Το σίγουρο πάντως είναι ότι το πρόβλημά τους επιδεινώνεται, καθώς βρίσκουν καταφύγιο στην τηλεόραση, με αποτέλεσμα να περιορίζονται οι δραστηριότητες που δίνουν ουσιαστική απόλαυση, όπως η κοινωνική και η προσωπική ζωή. Έτσι, αντί να βγουν από το αδιέξοδο, εγκλωβίζονται σε ένα είδος παθητικής ψυχαγωγίας.  

Σύμφωνα με τους κοινωνιολόγους, η τηλεόραση προσφέρει μια βραχυπρόθεσμη ικανοποίηση, μακροπρόθεσμα όμως η κακή μας διάθεση γίνεται απλώς ακόμα χειρότερη.

  • Κάνε προτάσεις με τις λέξεις: βραχυπρόθεσμος και μακροπρόθεσμος

Δεν υπάρχουν σχόλια: