Υλοποίηση της Ανοιχτής τάξης. Η Προσπάθεια του Δάσκαλου της Δράσης για Φως και Χρώμα στην Εκπαίδευση. Ο Δια Βίου και Ανυπέρβλητος Αγώνας του Δάσκαλου για τον Μαθητή Του...

Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2009

Σαράντα νεκρούς θρηνεί η Αυστραλία, η οποία βιώνει το χειρότερο καύσωνα των τελευταίων 100 ετών!



Σαράντα νεκρούς θρηνεί η Αυστραλία, η οποία βιώνει το χειρότερο καύσωνα των τελευταίων 100 ετών, με τη θερμοκρασία να ξεπερνά τους 43 βαθμούς Κελσίου στη Νότια Αυστραλία, τη Βικτορία και τη Νέα Νότια Ουαλία. Στάχτη δεκάδες χιλιάδες στρέμματα.


Οι Αρχές αναμένουν πάντως ότι ο συνολικός αριθμός των νεκρών θα είναι μεγαλύτερος, καθώς εξακολουθούν να μαίνονται πολλά πύρινα μέτωπα και στις τρεις πολιτείες, με αποτέλεσμα εκατοντάδες κάτοικοι να έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους.

Στην περιοχή Γκίπσλαντ της Βικτόρια πάνω από 500 πυροσβέστες συμμετέχουν στην προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς, η οποία έχει ήδη αποτεφρώσει περίπου 30 σπίτια και δεκάδες χιλιάδες στρέμματα.

Την Παρασκευή (30/1), στη Μελβούρνη η θερμοκρασία ξεπέρασε και πάλι τους 45 βαθμούς, ενώ σε ορισμένες περιοχές έφθασε και τους 48 βαθμούς Κελσίου. Από το Σάββατο (31/1), οι υψηλές θερμοκρασίες άρχισαν κάπως να υποχωρούν.

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, ο φετινός Ιανουάριος δεν ήταν μόνο ο πιο ζεστός, αλλά και ο πλέον «στεγνός» στις πολιτείες της Νότιας Αυστραλίας, της Βικτόριας και της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: