Υλοποίηση της Ανοιχτής τάξης. Η Προσπάθεια του Δάσκαλου της Δράσης για Φως και Χρώμα στην Εκπαίδευση. Ο Δια Βίου και Ανυπέρβλητος Αγώνας του Δάσκαλου για τον Μαθητή Του...

Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

Διαστημικές Υποτροχιακές Πτήσεις


Οι υποτροχιακές πτήσεις είναι η επόμενη γενιά εμπορικών επιβατικών ταξιδιών. Σήμερα με τις πτητικές δοκιμές εμπορικών επαναχρησιμοποιούμενων οχημάτων-φορέων (Reusable Launch Vehicles, RLVs) ήδη σε εξέλιξη, οι υποτροχιακές πτήσεις είναι περισσότερο κοντά παρά ποτέ. Έχετε μια μοναδική ευκαιρία να συμμετάσχετε στην ιστορική γέννηση των εμπορικών διαστημικών ταξιδιών και να βοηθήστε να στηθεί το σκηνικό για τις μελλοντικές γενιές των εξερευνητών. Σε μια πτήση χωρίς προηγούμενο, όπου οι αισθήσεις σας θα κορεστούν από ερεθίσματα κάθε είδους, πυραυλοκινητήρες θα σας μεταφέρουν πάνω από τα όρια των συνηθισμένων πτήσεων, σε ζώνες πάνω από τα 100 χιλιόμετρα, εκεί που ξεκινά το διάστημα.

Καθώς πλησιάζετε το απόγειο της τροχιάς, οι πυραυλοκινητήρες θα πάψουν να λειτουργούν και θα απολαύσετε την μοναδική εμπειρία έως και πέντε λεπτών της ώρας σε συνθήκες συνεχούς έλλειψης βαρύτητας, ενώ μπροστά σας ανοίγεται η απεραντοσύνη του διαστήματος και κάτω σας ξεχωρίζει ο γαλάζιος γήινος ορίζοντας. Δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή για να κάνετε μια δέσμευση για μια διαστημική πτήση από τώρα, την αυγή της επόμενης γενιάς ταξιδιών.


Υποτροχιακή Πτήση (Suborbital Flight) είναι η πτήση κατά την οποία το σκάφος φτάνει σε ύψος πάνω από τα 100 χιλιόμετρα (62 μίλια) από την επιφάνεια της θάλασσας, ύψος που θεωρείται το σύνορο του διαστήματος, και επιστρέφει στη Γη χωρίς να μπει σε τροχιά γύρω της.

Κατά την διάρκεια που βρίσκεται στο ανώτατο σημείο, οι επιβάτες βιώνουν συνθήκες έλλειψης της βαρύτητας, ενώ παράλληλα έχουν μια θέα του πλανήτη μας που κόβει την ανάσα


                                           

Δεν υπάρχουν σχόλια: