Υλοποίηση της Ανοιχτής τάξης. Η Προσπάθεια του Δάσκαλου της Δράσης για Φως και Χρώμα στην Εκπαίδευση. Ο Δια Βίου και Ανυπέρβλητος Αγώνας του Δάσκαλου για τον Μαθητή Του...

Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

Σε λιγότερο από τρία χρόνια τα πρώτα διαστημικά τουριστικά ταξίδια από τη Virgin


Το VSS-Enterprise, το πρώτο από τα πέντε τουριστικά διαστημικά σκάφη της νεοσύστατης Virgin Galactic, θα είναι έτοιμο για πτήσεις σε λιγότερο από τρία χρόνια, όπως υπόσχεται το αφεντικό της Virgin σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον.

 

Μέχρι στιγμής πάνω από 13.500 υποψήφιοι επιβάτες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τα πρώτα εισιτήρια, τα οποία η εταιρεία εκτιμά ότι θα κοστίζουν 200.000 δολάρια ή λιγότερο.

 

Πέρυσι το Σεπτέμβριο, η Virgin υπέγραψε συμφωνία 22,6 εκατ. ευρώ με την Mojave Ventures, την εταιρεία που ανέπτυξε το SpaceShipOne, το πρώτο πολιτικό διαστημικό σκάφος που πέρασε το επίσημο όριο του Διαστήματος σε μια ιστορική πτήση πέρυσι τον Ιούνιο. Την εταιρεία είχαν ιδρύσει ο πρωτοπόρος αεροναυπηγός Μπερτ Ρατάν και ο σινυδρυτής της Microsoft Πολ Αλεν.

 

Τα πενταθέσια σκάφη της Virgin, που θα βασίζονται στο SpaceShipOne, θα απογειώνονται από μια βάση στην έρημο Μοχάβε για πτήσεις των τρεισήμισι ωρών. Τα διαστημόπλοια θα απελευθερώνονται από ένα μητρικό αεροσκάφος σε ύψος αρκετών χιλιομέτρων και θα πραγματοποιούν μια σύντομη υποτροχιακή πτήση.

 

Οι επιβάτες θα έχουν την αίσθηση της έλλειψης βαρύτητας για μερικά λεπτά πριν επιστρέψουν τελικά στο σημείο απ' όπου ξεκίνησαν.

 

Σύμφωνα με τον Μπράνσον, τα σκάφη θα είναι ιδιαίτερα ασφαλή επειδή κατά την επανείσοδο στην ατμόσφαιρα αλλάζουν σχήμα και αεροδυναμική συμπεριφορά, αντί να χρησιμοποιούν θερμοπροστατευτικές ασπίδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: