Υλοποίηση της Ανοιχτής τάξης. Η Προσπάθεια του Δάσκαλου της Δράσης για Φως και Χρώμα στην Εκπαίδευση. Ο Δια Βίου και Ανυπέρβλητος Αγώνας του Δάσκαλου για τον Μαθητή Του...

Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2008

ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΟΙ ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΙ

Η δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο πλανήτης, εξαιτίας του ανθρώπινου παράγοντα, είναι γνωστή λίγο-πολύ σε όλους. Ήδη, αρκετές γωνιές του πλανήτη βιώνουν στο πετσί τους τις κλιματικές αλλαγές, που βέβαια, εκτός από το φυσικό περιβάλλον έχουν άμεσες επιπτώσεις στη χλωρίδα και την πανίδα.(Ποια είναι η κατάσταση που έχει περιέλθει ο πλανήτης;)

Οι προβλέψεις των ειδικών για το μέλλον της γης και των ειδών που ζουν πάνω σε αυτή είναι δυσοίωνες και αποθαρρυντικές, καθώς τα κράτη που επηρεάζουν την τύχη της γης μάλλον αδιαφορούν προκλητικά για το τι μέλλει γενέσθαι.(Τι προβλέπουν οι ειδικοί)

Ένα από τα είδη ζώων που απειλούνται άμεσα από τις κλιματικές αλλαγές είναι οι πιγκουίνοι. Αυτό ήρθε να επιβεβαιώσει νέα μελέτη της WWF, που έχει τίτλο «2°C είναι παρά πολύ».(Ποιο είδος ζώου απειλείται ιδιαίτερα;)

Σύμφωνα με την περιβαλλοντική οργάνωση, εάν η παγκόσμια θερμοκρασία αυξηθεί έστω και κατά 2°C, οι μισές έως και τα τρίτα τέταρτα των πιο σημαντικών αποικιών πιγκουίνων της Ανταρκτικής κινδυνεύουν με υποβάθμιση ή ακόμη και με εξαφάνιση.(Πότε θα κινδυνεύσουν σοβαρά;)

Οι αυτοκρατορικοί πιγκουίνοι και οι πιγκουίνοι Adélie, είναι τα είδη εκείνα που απειλούνται περισσότερο, με τους μεν πρώτους να κινδυνεύουν κατά 50% και τους δεύτερους κατά ποσοστό 75%.(Ποια είδη πιγκουίνων απειλούνται περισσότερο;)

Και αν η αύξηση της θερμοκρασίας κατά 2°C σας φαίνεται «μακρινή υπόθεση», μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσετε την άποψή σας, καθώς σύμφωνα με τις προβλέψεις των επιστημόνων, μπορεί να γίνει πραγματικότητα σε λιγότερα από 40 χρόνια, οδηγώντας στη σημαντική μείωση της επιφάνειας του πάγου στο Νότιο Ωκεανό, όπου βρίσκονται οι ουσιαστικότερες περιοχές αναζήτησης τροφής και φωλιάσματος των αυτοκρατορικών πιγκουΐνων και των πιγκουΐνων Adélie.(Ποιες είναι οι προβλέψεις των ειδικών για την αύξηση της θερμοκρασίας)

Πιγκουίνος:Διάβασε εδώ...

Ένα μικρό βίντεο για τις κλιματικές αλλαγές και την απειλή εξαφάνισης των πιγκουίνων.

Βάλε τίτλο και γράψε ένα κείμενο με βάση τα κινούμενα σχέδια.


Δεν υπάρχουν σχόλια: