Υλοποίηση της Ανοιχτής τάξης. Η Προσπάθεια του Δάσκαλου της Δράσης για Φως και Χρώμα στην Εκπαίδευση. Ο Δια Βίου και Ανυπέρβλητος Αγώνας του Δάσκαλου για τον Μαθητή Του...

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2008

ΕΥΕΛΙΚΤΗ ΤΑΞΗ-ΕΥΕΛΙΚΤΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ

                                             

Η ευέλικτη τάξη δεν έχει τοίχους. Είναι παντού. Στο σχολείο, στο σπίτι, στο ασανσέρ, στη δουλειά των γονιών, στο σπίτι της θείας, του παππού, στις διακοπές, στο δρόμο, στα ψώνια…

Ο δάσκαλος διδάσκει εικοσιτέσσερις ώρες και εμψυχώνει, οργανώνει, ανοίγει δρόμους αναζήτησης γνώσης, προωθεί την επικοινωνία, την ομαδική και ατομική εργασία,  ενισχύει τη συνεργασία,εξατομικεύει τη διδασκαλία…Είναι πάντα δίπλα στο μαθητή.

Η ευέλικτη τάξη και ο ευέλικτος δάσκαλος ετοιμάζουν τους μαθητές για τις νέες συνθήκες της αγοράς και της εργασίας, που θα κυριαρχούν η επικοινωνία, οι νέες τεχνολογίες, η δυνατότητα ανταπόκρισης σε ένα ταχύτατα μεταβαλλόμενο περιβάλλον.

Η ευέλικτη τάξη και ο ευέλικτος δάσκαλος  αναπτύσσουν την κριτική σκέψη, δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην παραγωγή  γραπτού και προφορικού λόγου, επιμένουν στην άσκηση κατανόησης κειμένου,ξεδιπλώνουν δεξιότητες και χαρίσματα των μαθητών,εκπέμπουν ανθρωποκεντρικά μηνύματα, θεμελιώνουν τη «δια βίου» μάθηση.

Εστιάζουμε την προσπάθειά μας στην ανθρώπινη πλευρά της τεχνολογίας.Μαθαίνουμε τους μικρούς μαθητές  στην ανθρωποκεντρική τεχνολογική εξέλιξη. Μένουμε πιστοί στην ανθρώπινη φύση ,δίνοντας χώρο στο χαμόγελο και στην «ψυχή».

 

Η ευέλικτη τάξη υλοποιείται! Ο ευέλικτος δάσκαλος είναι  εδώ!

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

www.spirit16.blogspot.com

www.eveliktizoni.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: