Υλοποίηση της Ανοιχτής τάξης. Η Προσπάθεια του Δάσκαλου της Δράσης για Φως και Χρώμα στην Εκπαίδευση. Ο Δια Βίου και Ανυπέρβλητος Αγώνας του Δάσκαλου για τον Μαθητή Του...

Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2008

ΓΡΗΓΟΡΟ ΦΑΓΗΤΟ=ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ-ΣΤΕΙΛΕ EMAIL



Σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου της Οσάκα, οι οποίοι μελέτησαν τις διατροφικές συνήθειες 3.000 ατόμων, αναφέρουν ότι τα προβλήματα στα συστήματα σηματοδότησης του οργανισμού που δίνουν την εντολή της διακοπής κατανάλωσης τροφής, ευθύνονται εν μέρει για τα περιττά κιλά.

Η έρευνα επικεντρώθηκε στη σχέση μεταξύ ταχύτητας κατανάλωσης τροφής, συναισθημάτων πληρότητας και περιττού βάρους. Περίπου οι μισοί των εθελοντών δήλωσαν ότι είχαν την τάση να τρώνε γρήγορα τα γεύματά τους. Συγκριτικά με όσους δεν έτρωγαν γρήγορα, οι άνδρες που καταβρόχθιζαν την τροφή τους είχαν 84% περισσότερες πιθανότητες να είναι υπέρβαροι και οι γυναίκες σχεδόν διπλάσιες πιθανότητες. Όσοι μάλιστα, εκτός από το καταβρόχθισμα έτειναν να τρώνε μέχρι να αισθανθούν χορτασμένοι, είχαν πάνω από τριπλάσιες πιθανότητες να είναι υπέρβαροι. Υπάρχουν πολλοί λόγοι γιατί η γρήγορη κατανάλωση της τροφής έχει αρνητική επίδραση στο βάρος μας. Παρεμβαίνει στο σύστημα σηματοδότησης που δίνει την εντολή στον εγκέφαλο να σταματήσει να τρώει επειδή το στομάχι αρχίζει να γεμίζει και να πρήζεται. Όταν λοιπόν τρώμε γρήγορα το στομάχι γεμίζει πριν η γαστρική ανάδραση έχει την ευκαιρία να αρχίσει να αναπτύσσεται. 
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:
  • Πόσα άτομα περιλάμβανε η έρευνα;
  • Πού επικεντρώθηκε η έρευνα;
  • Τι δήλωσαν οι περισσότεροι;
  • Πού παρεμβαίνει η γρήγορη κατανάλωση της τροφής;Τι γίνεται;

Δεν υπάρχουν σχόλια: