Υλοποίηση της Ανοιχτής τάξης. Η Προσπάθεια του Δάσκαλου της Δράσης για Φως και Χρώμα στην Εκπαίδευση. Ο Δια Βίου και Ανυπέρβλητος Αγώνας του Δάσκαλου για τον Μαθητή Του...

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

Ο Αυτοκρατορικός πιγκουίνος απειλείται με εξαφάνιση(Η ζωή στις πολικές περιοχές)






Ο ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΟΣ πιγκουίνος απειλείται με εξαφάνιση επειδή οι πάγοι στην Ανταρκτική- από τους οποίους εξαρτάται η επιβίωσή του- λειώνουν σε πιο ταχείς ρυθμούς απ΄ ότι το πτηνό αυτό εξελίσσεται, ώστε να αποφύγει τον αφανισμό. Αυτό είναι το συμπέρασμα μια νέας μελέτης, η οποία προβλέπει ότι έως το τέλος του αιώνα θα υπάρχουν μόνο 400 ζευγάρια αυτοκρατορικών πιγκουίνων σε αναπαραγωγική ηλικία, μια δραματική μείωση του πληθυσμού του είδους, αφού τη δεκαετία του ΄60 υπήρχαν 6.000 ζευγάρια.

«Προκειμένου να αποφύγουν τον αφανισμό, οι αυτοκρατορικοί πιγκουίνοι θα πρέπει να μεταναστεύσουν ή να αλλάξουν τους ρυθμούς της ανάπτυξής τους», αναφέρεται στην έκθεση. «Βλέποντας όμως τους ρυθμούς των επιπτώσεων του φαινομένου του θερμοκηπίου η εξέλιξη ή η μετανάστευση σε γρήγορους ρυθμούς αποκλείεται για ένα είδος που έχει επιβιώσει τόσο πολύ στο απομακρυσμένο νότιο άκρο του πλανήτη».