Υλοποίηση της Ανοιχτής τάξης. Η Προσπάθεια του Δάσκαλου της Δράσης για Φως και Χρώμα στην Εκπαίδευση. Μια Υλοποιούμενη πρόταση Χωρίς Τέλος και με Όραμα. Ο Δια Βίου και Ανυπέρβλητος Αγώνας του Δάσκαλου για το Μαθητή Του...

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου 2010

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ

ΓΛΩΣΣΕΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ(2)
Είναι η θρησκεία που στηρίζεται στη ζωή και στη διδασκαλία του Iησού Xριστού. Ο Χριστιανισμός είναι αποκαλυπτική θρησκεία. Σύμφωνα με το ιερό βιβλίο του, την Αγία Γραφή, ο Χριστός είναι ο Υιός του Θεού, που ενσαρκώθηκε και ήρθε στον κόσμο για να κηρύξει τον Θείο Λόγο και να θυσιαστεί για τη σωτηρία των ανθρώπων. Η πίστη στον Θεό, η ελπίδα και η αγάπη προς τον συνάνθρωπο είναι τα κύρια διδάγματα του Ιησού.
Ο Χριστιανισμός έχει τις ρίζες του στον Ιουδαϊσμό. Ωστόσο οι Ιουδαίοι δεν δέχτηκαν τον Ιησού ως Μεσσία και Τον σταύρωσαν. Η Ανάστασή Του αποτελεί περίτρανη απόδειξη της παντοδυναμίας του Θεού.
Οι μαθητές του Ιησού κήρυξαν τη διδασκαλία Του και διέδωσαν το Ευαγγέλιο στην οικουμένη. 
Διαφωνίες σε ζητήματα ερμηνείας της Αγίας Γραφής και σε τελετουργικά θέματα κατέληξαν στη διάσπαση της ενότητας της χριστιανικής Εκκλησίας και στη δημιουργία διαφόρων δογμάτων και αιρέσεων.