Υλοποίηση της Ανοιχτής τάξης. Η Προσπάθεια του Δάσκαλου της Δράσης για Φως και Χρώμα στην Εκπαίδευση. Ο Δια Βίου και Ανυπέρβλητος Αγώνας του Δάσκαλου για τον Μαθητή Του...

Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2010

ΙΣΛΑΜΙΣΜΟΣ

ΓΛΩΣΣΕΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ(3)





Είναι η θρησκεία την οποία ίδρυσε ο Mωάμεθ.

Μονοθεϊστική θρησκεία, που ιδρύθηκε στις αρχές του 7ου αι. από τον Μωάμεθ. Λέγεται επίσης Μωαμεθανισμός και Μουσουλμανισμός.
Οι οπαδοί του Ισλαμισμού πιστεύουν σε ένα Θεό, τον Αλλάχ, και στον προφήτη του, το Μωάμεθ. Ακολουθώντας τις εντολές της θρησκείας τους, προσεύχονται πέντε φορές την ημέρα με το πρόσωπο στραμμένο προς τη Μέκκα, την πόλη όπου γεννήθηκε ο Μωάμεθ. Για ένα μήνα κάθε χρόνο (ραμαζάνι) νηστεύουν από το πρωί μέχρι τη δύση του ήλιου.
Το ιερό βιβλίο της μωαμεθανικής θρησκείας, που ακολουθούν κατά γράμμα οι πιστοί, είναι το Κοράνι.
Ο Ισλαμισμός ξεκίνησε από την Αραβία και εξαπλώθηκε στη βόρεια Αφρική και στο μεγαλύτερο μέρος της νοτιοανατολικής Ασίας. Σήμερα αποτελεί την πιο διαδεδομένη θρησκεία στον κόσμο, μετά το Χριστιανισμό.

















Η Μεδίνα αποτελεί τη δεύτερη ιερότερη πόλη για τους Μουσουλμάνους (μετά τη Μέκκα) και τόπο ταφής του προφήτη Μωάμεθ. Υπήρξε ο δεύτερος τόπος διαμονής του Μωάμεθ μετά τη φυγή  του από την Μέκκα