Υλοποίηση της Ανοιχτής τάξης. Η Προσπάθεια του Δάσκαλου της Δράσης για Φως και Χρώμα στην Εκπαίδευση. Μια Υλοποιούμενη πρόταση Χωρίς Τέλος και με Όραμα. Ο Δια Βίου και Ανυπέρβλητος Αγώνας του Δάσκαλου για το Μαθητή Του...

Τετάρτη, 31 Δεκεμβρίου 2008

Το μεγαλύτερο νεκροταφείο δεινοσαύρων ανακαλύφθηκε στην ΚίναΤο πλουσιότερο «νεκροταφείο» δεινοσαύρων στον κόσμο, μια περιοχή όπου συνεχίζουν να έρχονται στο φως χιλιάδες απολιθώματα, ανακαλύφθηκε στην επαρχία Σαντόνγκ της ανατολικής Κίνας, αναφέρουν την Τρίτη τα τοπικά μέσα. 

 Μέχρι στιμής οι παλαιοντολόγοι έχουν εντοπίσει 15 σημεία με απολιθώματα κοντά στην πόλη Ζουτσένγκ, γράφουν Τα Νέα του Πεκίνου και αναμεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.  
Σε μια από αυτές τις περιοχές υπάρχει ένας λάκος μήκους 300 μέτρων μέσα στον οποίο ανακαλύφθηκαν περισσότερα από 3.000 οστά. 
 Μεταξύ των συνολικά 7.600 ευρημάτων βρίσκεται ένας αδρόσαυρος 20 μέτρων, μήκος ρεκόρ για δεινόσαυρο με ράμφος, αναφέρει το πρακτορείο Νέα Κίνα. Βρέθηκαν επίσης απολιθώματα αγκυλόσαυρων και τυρανόσαυρών.
  Οι παλαιοντολόγοι περιμένουν ότι οι ανακαλύψεις θα συνεχιστούν, καθώς από τη δεκαετία του 1960 η ευρύτερη περιοχή έχει δώσει περισσότερο από 50 τόνους απολιθωμάτων. 
 «Αυτό το σύνολο απολιθωμένων δεινοσαύρων είναι σήμερα το μεγαλύτερο που έχει ανακαλυφθεί στον κόσμο [....] ως προς την επιφάνεια» δήλωσε στα Νέα του Πεκίνου ο παλαιοντολόγος Χάο Ζιχίν της κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών. 
 Οι επιστήμονες σχεδιάζουν τη δημιουργία πάρκου απολιθωμάτων, υπάρχουν όμως πιέσεις από τα τοπικά ορυχεία που σταμάτησαν τις εργασίες τους λόγω της ανασκαφής και τώρα ζητούν να ξαναρχίσουν.

ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ: απολιθώματα,  παλαιοντολόγοι

Τι θυμάσαι από την ανάρτηση; Κάνε κλικ 
Το πλουσιότερο «νεκροταφείο» δεινοσαύρων στον κόσμο
Σε μια από αυτές τις περιοχές υπάρχει ένας λάκος μήκους 300 μέτρων μέσα στον οποίο ανα
Μεταξύ των συνολικά 7.600 ευρημάτων βρίσκεται ένας ...
Οι επιστήμονες σχεδιάζουν τη δημιουργία...
Βρέθηκαν επίσης απολιθώματα ...
αδρόσαυρος 20 μέτρων
3.000 οστά
αγκυλόσαυρων και τυρανόσαυρών.
πάρκου απολιθωμάτων
ανακαλύφθηκε στην επαρχία Σαντόνγκ της ανατολικής Κίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια: