Υλοποίηση της Ανοιχτής τάξης. Η Προσπάθεια του Δάσκαλου της Δράσης για Φως και Χρώμα στην Εκπαίδευση. Ο Δια Βίου και Ανυπέρβλητος Αγώνας του Δάσκαλου για τον Μαθητή Του...

Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2008

Γιατί πρέπει να κλείνουμε το κινητό τηλέφωνο όταν μπαίνουμε σε ένα βενζινάδικο;


Οι μπαταρίες που χρησιμοποιούνται στο κινητό τηλέφωνο περιέχουν αρκετή ενέργεια ώστε να αναφλεχτεί η βενζίνη ή το diesel. Υπάρχει  κίνδυνος λόγω της ραδιοσυχνότητας που μπορεί να παράγει ρεύμα σε οποιοδήποτε κοντινό μέταλλο, επειδή ένα κινητό τηλέφωνο εκπέμπει ένα σήμα 5-Watt το οποίο ίσως να προκαλέσει ανάφλεξη στα καύσιμα. Έτσι στη χειρότερη περίπτωση εάν χυθεί λίγο καύσιμο την στιγμή που χτυπήσει το τηλέφωνο, υπάρχει μία μικρή πιθανότητα ανάφλεξης. Γι' αυτό οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας καθώς και τα βενζινάδικα, για να αποφύγουν τη μικρή πιθανότητα να συμβεί κάτι τέτοιο και επομένως να έχουν προβλήματα με το νόμο, τοποθετούν μία προειδοποιητική ταμπέλα για να μην μπορεί κανείς να τους πει τίποτα.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι η η πιθανότητα να προκληθεί πυρκαγιά λόγω στατικού ηλεκτρισμού είναι μεγαλύτερη από ότι λόγω του κινητού τηλεφώνου. Ακόμα κι έτσι, τα κινητά τηλέφωνα (και άλλες συσκευές αποστολής σημάτων) απαγορεύονται από τις περισσότερες πετροχημικές εγκαταστάσεις.

 Αλλά μπορεί να υπάρχει κι ένας άλλος λόγος. Έχουν παρατηρηθεί περιπτώσεις όπου τα κινητά τηλέφωνα είτε έχουν σταματήσει είτε έχουν επιβραδύνει τους μετρητές στις αντλίες βενζίνης, γεγονός το οποίο αποτελεί ένα βασικότατο κίνητρο ώστε τα βενζινάδικα να απαιτούν να κλείσουν τα κινητά. Καθώς η χρησιμοποίηση του κινητού τηλεφώνου κοντά στις αντλίες τους θα μπορούσε να τους κοστίσει χρήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: