Υλοποίηση της Ανοιχτής τάξης. Η Προσπάθεια του Δάσκαλου της Δράσης για Φως και Χρώμα στην Εκπαίδευση. Ο Δια Βίου και Ανυπέρβλητος Αγώνας του Δάσκαλου για τον Μαθητή Του...

Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2008

Δραματικά τα στοιχεία για την επιδημία χολέρας

Η πείνα και η χολέρα κυριαρχούν. Τα παιδιά ψάχνουν τροφή στα σκουπίδια και τρώνε κατσαρίδες.

Η επιδημία χολέρας στη Ζιμπάμπουε έχει στοιχίσει τη ζωή 575 ανθρώπων και ο αριθμός των κρουσμάτων εκτιμάται ότι φθάνει συνολικά τα 12.700, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα ο ΟΗΕ την Παρασκευή.

Η περιοχή της πρωτεύουσας έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλη, με 179 θανάτους και 6.448 κρούσματα, σύμφωνα με ανακοινωθέν του γραφείου του ΟΗΕ που είναι αρμόδιο για το συντονισμό της δράσης όσον αφορά ανθρωπιστικά ζητήματα (OCHA).

«Ολόκληρο το σύστημα υγείας καταρρέει, δεν υπάρχουν άλλοι γιατροί, νοσοκόμοι, ειδικοί», δήλωσε η Ελίζαμπεθ Μπάιρς, εκπρόσωπος του OCHA. Πολλοί εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας απεργούν διότι δεν πληρώνονται ή έχουν απλώς εγκαταλείψει τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας, καθώς η κρίση επιδεινώνεται όλο και περισσότερο, τόνισε η Μπάιρς στους δημοσιογράφους.

Η Μπάιρς σημείωσε πως «μας λείπουν εντελώς στοιχειώδη πράγματα--καύσιμα, πιάτα, πιρούνια, μαχαίρια», και συνέχισε λέγοντας πως οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες αρωγής χρειάζονται προστατευτικά μέσα, όπως «στολές, γάντια, μάσκες και γαλότσες».

Την Πέμπτη η κυβέρνηση της Ζιμπάμπουε κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ζήτησε διεθνή βοήθεια καθώς η επιδημία χολέρας εξαπλώνεται, παρότι επέμενε τις προηγούμενες εβδομάδες ότι δεν υφίσταται λόγος συναγερμού.

ΚΛΙΚ, για περισσότερα για τη χολέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: